Poželjan pametni telefon dobio još veći ekran

blank

Svi tražimo najbolju vrijednost za svoj novac, a novi smartphone iz Samsunga kao da upravo to želi i postići

Samsung je predstavio dva nova 5G pametna telefona iz Galaxy A serije. I dok je na modelu Samsung Galaxy A54 5G veličina ekrana smanjena sa 6,5 na 6,4 inča, novi model Samsung Galaxy A34 5G je dobio veći ekran u odnosu na prethodnika Samsung Galaxy A33. Dijagonala je povećana sa 6,4 na 6,6 inča, uz zadržane stereo zvučnike i fullHD+ rezoluciju. Uspjeli su i više iskoristiti prednju površinu pa ekran sada prekriva 84,9 posto umjesto 83,7 posto.

Tehnologija ekrana je Super AMOLED, a Samsung je napravio još jedno unaprjeđenje – povećana je frekvencija osvježavanja s 90 na 120 Hz. To znači još bolji odziv ekrana i reakcije pri igranju, surfanju, korištenju operativnog sustava.

blank

Kad već spominjemo OS recimo i kako novi model ima čak pet godina sigurnosnih ažuriranja te četiri generacije Androida. Sad je aktualan Android 13, uz One UI 5.1 pa je za očekivati da će budući vlasnici, koji trebaju odlučiti koju memorijsku izvedbu žele kupiti, dobiti Android 14, Android 15, Android 16 i Android 17.

Što se tiče memorije novi Samsung Galaxy A34 5G omogućuje izbor između 6 i 8 GB radne te 128 GB i 256 interne memorije. S tim da se slabija opcija sa 6 GB radne memorije ne može dobiti s 256 GB. Ali, oba modela podržavaju microSD karticu i proširenje do 1 TB.

Samsung kod modela Galaxy A34 5G nije dirao bateriju te je u odnosu na model Samsung Galaxy A33 zadržao kapacitet od 5000 mAh, uz 25-vatno žičano punjenje, bez podrške za bežično punjenje. I dalje nudi optički senzor otiska prsta ispod ekrana, prednju kameru od 13 megapiksela te nešto drugačiji postav stražnje kamere.

blank

I dok je Samsung Galaxy A33 na stražnjoj strani IP67 kućišta otpornog na prašinu i vodu imao grbu oko četiri leće, novi Samsung Galaxy A34 5G sada ima tri kamere i dizajnom podsjeća na Galaxy S23 seriju. Zadržana je optička stabilizacija slike (OIS) na glavnoj kameri od 48 megapiksela, tu su i dalje širokokutna od 12 i makro od 5, ali nema više senzora od 2 megapiksela koji je bio zadužen za dubinske efekte. Video se i dalje snima u 4K rezoluciji, i s prednjom i sa stražnjim kamerama.

Cijena za Samsung Galaxy A34 5G je od 459 eura, prodaja počinje od 22. ožujka 2023., a na izbor se nude četiri boje kućišta: crna, srebrna, svjetlozelena i svjetloljubičasta.

blank