Projekt 100 pametnih tvornica u Hrvatskoj

blank

Hrvatski Telekom zajedno s partnerima omogućuje digitalnu transformaciju tvornica i primjenu industrije 4.0

Hrvatski Telekom je potpisao partnersku suradnju s Culmenom na projektu 100 pametnih tvornica kako bi omogućili jednostavniju digitalizaciju i primjenu industrije 4.0 u hrvatskim tvornicama.

Culmena sa svojim dugogodišnjim iskustvom, stručnosti i personaliziranim pristupom vođenja složenih projekata optimizacije proizvodnje i poslovanja, digitalizacije i digitalne transformacije vodi klijente kroz ulaganje, redoslijed implementacije potrebnih tehnologija i procesa na putu stvaranja pametnih tvornica.

Industrija 4.0 za cilj ima uspostaviti komunikaciju između strojeva, ljudi, proizvoda i poslovnih aplikacija, za što je neophodna digitalizacija s krajnjim ciljem da tvornice posluju efikasnije, a proizvodi budu cjenovno konkurentniji i prate najviše standarde kvalitete. Neovisno u kojoj se fazi digitalizacije tvornica nalazi Hrvatski Telekom u suradnji s partnerima može ponuditi sve što je potrebno kako bi se započeo put stvaranja pametne tvornice.

U sklopu ovog projekta za potrebe digitalizacije i primjenu industrije 4.0, Hrvatski Telekom kao tehnološki partner tvornicama nudi široki asortiman svojih infrastrukturnih usluga koje su smještene u najmodernijem data centru uređenom prema najzahtjevnijim TIER 3 standardima te mogućnost korištenja suvremene HT IoT platforme.

blank

Kao dio cjelovite ponude za industriju 4.0, korisnicima je na raspolaganju i aplikacija koja, u stvarnom vremenu, prati proizvodnju kako bi se podigla kontrola kvalitete i daljnja digitalizacija procesa. Aplikacija je kreirana u skladu s potrebama proizvodnih tvornica te je prilagođena izazovima s kojima se današnje tvornice susreću, omogućujući im povećanje produktivnosti i profitabilnosti.

„Zajedničkoj suradnji na projektu 100 pametnih tvornica cilj je dodatno učvrstiti našu poziciju tržišnog lidera na polju industrije 4.0 i pokretača digitalizacije. Omogućavajući napredne poslovne usluge i infrastrukturu koje nudimo industrijskim poduzećima kroz ovu suradnju, želimo hrvatskim proizvodnim kompanijama olakšati prilagodbu digitalnim alatima i pripremiti ih za poslovnu transformaciju i industriju 4.0“, rekla je Ivana Beli Oštarčević, direktorica Sektora za razvoj i upravljanje portfeljem ICT usluga u Hrvatskom Telekomu.

Ivana Beli Oštarčević i Nedeljko Štefanić
Ivana Beli Oštarčević i Nedeljko Štefanić

Projekt 100 pametnih tvornica pokrenut je s ciljem stvaranja većeg broja pametnih tvornica kako bi se osigurala njihova bolja pozicija na tržištu. Transformacija tvornica omogućava se kroz metodologiju Culis koja je rezultat dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji i rada na optimizaciji procesa.

„Hrvatski Telekom je važan Culmenin partner u projektu #100PametnihTvornica s kojim provodimo Digitalnu transformaciju industrijskih poduzeća u Hrvatskoj, a i šire te na taj način doprinosimo poboljšanju njihove efikasnosti. Industrijska proizvodnja je za Hrvatsku jedan od najvažnijih sektora te je vrlo važno u 2022. što više naših tvornica transformirati u Smart factory, a HT svojim iskustvom, znanjem i tehnologijama može pridonijeti ostvarenju navedenog cilja“, rekao je Nedeljko Štefanić, CEO Culmene.