Provjerite što je sve od danas besplatno?

Mohamed Hassan, Pixabay
Mohamed Hassan, Pixabay

A1, HT, Tele2 i Iskon svojim korisnicima žele olakšati život u sljedećim tjednima

Kako bi svojim korisnicima olakšali život u izolaciji te u periodu dok ne traju društvena događanja, dok nema školske nastave i za lakši rad od kuće, hrvatski telekomunikacijski operatori A1, HT, Tele2 i Iskon ponudili su različite benefite, dodatne besplatne gigabajte, gledanje televizijskih kanala koji se inače dodatno naplaćuju.

A1 Hrvatska

A1 Hrvatska daje podršku roditeljima i odgojno-obrazovnim ustanovama nastavno na odluku Vlade Republike Hrvatske o prekidu rada vrtića, osnovnih i srednjih škola na dva tjedna, a u sklopu mjera suzbijanja širenja zaraze koronavirusom. A1 Hrvatska će svim korisnicima TV usluge od ponedjeljaka 16. ožujka 2020. besplatno omogućiti sve kanale namijenjene djeci.

14 dječjih kanala iz Osnovnog, Proširenog i Dječjeg paketa nude raznovrsne zabavne i obrazovne sadržaje namijenjene svim uzrastima. Većina kanala je potpuno lokalizirana na hrvatski, a dodatno su dostupni kanali i na francuskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Popis tv kanala: Baby TV, Nick Jr. (eng.) Pickaboo, Duck TV, JimJam, TIJI, KiKa, Vavoom, Nickelodeon, RTL Kockica, Mini TV, CartoonNetwork, Boomerang i Nick Jr. (hrv.).

Kako bi roditeljima, odgajateljima i nastavnicima olakšali razdoblje bez rada vrtića i škola, svim korisnicima TV usluge od ponedjeljka će automatski biti dostupan i Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala.

Također, u A1 Videoteci je dostupna Video učionica namijenjena učenicima za učenje i ponavljanje nastavnog sadržaja. Sastoji od video lekcija za sva četiri razreda srednjih škola koje prate gimnazijski program matematike.

A1 Hrvatska aktivno prati događaje i razvoj situacije s koronavirusom te poduzima sve preventivne mjere kako bi zaštitila svoje zaposlenike i korisnike. Kao digitalna kompanija koja razvija i nudi digitalne usluge podsjećamo korisnike da su sve relevantne informacije o uslugama dostupne na www.a1.hr ili pozivom na Službu za korisnike 0800 091 091.

Također, korisnici mogu aktivirati dodatne usluge, platiti račun, provjeriti status svojih zahtjeva ili riješiti poteškoće uz pomoć Digitalnog tehničara kroz Moj A1 aplikaciju. Kao najbolja mobilna i fiksna mreža prema neovisnom, međunarodnom P3 mjerenju, A1 Hrvatska želi svojim korisnicima pomoći da što lakše i jednostavnije prođu kroz trenutačno razdoblje.

Od utorka 17. ožujka 2020. privatni pretplatnici, korisnici na bonove, mali, srednji i veliki poslovni
korisnici dobit će besplatan podatkovni promet kako bi sigurno ostali povezani s obitelji, prijateljima i kolegama, radili na daljinu ili pratili sadržaje na internetu.

Mobilni privatni pretplatnici mogu od utorka u Moj A1 aplikaciji aktivirati besplatnih 20 GB prometa na 7 dana dok korisnici na bonove dobivaju 5 GB prometa na 5 dana.

Tomato korisnici na pretplatu i bonove imaju besplatnu flat opciju na 5 dana.

Svi poslovni korisnici također dobivaju dodatnih, besplatnih 20 GB prometa na 7 dana po svim mobilnim linijama uz aktivaciju putem Moj A1 aplikacije od utorka. Osim dodatnog prometa omogućit će im se besplatno korištenje video konferencijskog sustava Eyeson do 30. lipnja. U suradnji s Microsoftom svim A1 poslovnim korisnicima osigurano je besplatno korištenje platforme za kolaboraciju i komunikaciju MS Teams do kraja 2020. godine.

Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom svim privatnim i poslovnim pretplatnicima mobilnih usluga počevši od ponedjeljka 16. ožujka 2020. omogućuje 15 GB prometa u narednih 30 dana, a korisnicima na bonove (Simpa i bonbon) dodatnih 2 GB.

Smatrajući kako je bitno biti stalno povezan, svim poslovnim korisnicima već su omogućili dodatnih 50 GB prometa kako bi im i u predstojećem razdoblju olakšali rad od kuće. Svi korisnici će dobiti SMS obavijest u trenutku aktivacije dodatnih gigabajta.

Za školarce, u vrijeme dok se nastava bude održava na daljinu, osigurali su besplatan pristup programu „Škola za život”.

U MAXtv Videoteci dostupna je usluga instrukcije.hr koja je odlična pomoć u savladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu. Sve video instrukcije su napravljene po programu školskog kurikuluma i svaki školarac kod kuće može vježbati i naučiti kako rješavati zadatke iz matematike različitih razina. Na svim HRT programima uključena je Snimalica.

MAXtv korisnicima omogućeno je gledanje sljedećih dodatnih MAXtv paketa bez naknade do 1. travnja 2020., a po potrebi i dulje:
• RTL, RTL Premium i Nova TV pakete u HD kvaliteti
• MAX Arena paket
• Pickbox NOW videopaket.

Iskon

Iskon od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine korisnicima njihovih usluga omogućuje nekoliko benefita.

Svim korisnicima Iskon.Mobile tarife aktivirat će se 15 GB prometa besplatno.
Pristup televizijskim programima nastave na daljinu putem mobitela bit će besplatan (tzv. zero rate).

blank

Televizijski kanali HRT3 i Sportska televizija bit će svim Iskon.TV korisnicima od ponedjeljka dostupni za gledanje u sljedećih sedam dana od emitira – Snimalica 7 dana omogućit će djeci uspješno praćenje nastave bilo kad tijekom dana i po potrebi pregledavanje nastavnog tv gradiva.

Trebate li aktivirati neku od Iskonovih usluga, od sljedećeg tjedna počevši od ponedjeljka 16. ožujka 2020. reducirane su sve potrebe za dolaskom korisnika u prijemne urede Iskona u Hrvatskoj, radi zaštite zdravlja. Sva se komunikacija usmjerava na digitalne kanale kroz koje se mogu uspješno obraditi svi zahtjevi.

Tele2

Svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj omogućava se besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu.

Do sada su te sadržaje besplatno koristili samo učenici u sklopu obrazovne reforme Škola za život, a sada besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr.

Tele2 je također, u sklopu priprema Ministarstva znanosti i obrazovanja za održavanje nastave na daljinu, u redovitom kontaktu s Ministarstvom radi dogovora oko osiguravanja određenog broja dodatnih SIM kartica i njihovog prioritetnog redoslijeda dodjeljivanja. Iako je količina raspoloživih SIM kartica u ovom trenutku ograničena, Tele2 će, kao i do sada, nastojati podržati nadležno Ministarstvo, u skladu s mogućnostima u ovoj izvanrednoj situaciji.

Naime, Tele2 podržava Ministarstvo od prvog dana provođenja obrazovne reforme Škola za život i učenicima koji su odabrali Tele2 kao svog operatora, kontinuirano od 2018. godine omogućava besplatne gigabajte mjesečnog podatkovnog prometa kao i besplatan pristup internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi i koje su predmetni sadržaj stavile na za to predviđene stranice u sklopu Škole za život.