Prvi istraživačko-razvojni centar Huaweija u Velikoj Britaniji

blank

Huawei je u Londonu otvorio novi istraživačko-razvojni s ciljem razmjene znanja o 5G tehnologijama između kompanije, akademskog i poslovnog sektora

16. po redu globalno i prvi takav centar za razvoj inovacijskih 5G tehnologija Huaweija u Velikoj Britaniji bit će otvoren za dijeljenje najnovijih znanja i tehnologija između same kompanije, akademskog i poslovnog sektora ili zainteresiranih individualnih inovatora.

blank

Svi zainteresirani moći će u centru testirati aplikacije razvijene za korištenje na 5G tehnologiji, rješenja temeljena na virtualnoj i proširenoj stvarnosti (VR i AR) kao i brojne druge zanimljivosti. Huawei će u 2020. godini uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara u istraživanje i razvoj novih 5G tehnologija, od čega će između 20 i 30 posto ukupnog iznosa posvetiti isključivo znanstvenim istraživanjima te dodatnoj edukaciji 80.000 zaposlenika u istraživačkom sektoru.

“Otvorenjem 5G centra u Londonu još smo jednom potvrdili lidersku ulogu u industriji. Centar će omogućiti i poticati jačanje suradnje kompanija i institucija, kao i njihovo brže usvajanje novih tehnologija”, izjavio je Victor Zhang, globalni direktor odnosa s institucijama u Huaweiju.

Na globalnoj razini Huawei je do sada potpisao 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima će Huaweijevu 5G tehnologiju koristiti 21 europska država.