Putem društvene mreže domogao se više od 200 tisuća kuna

blank

45-godišnjak je tijekom lipnja 2021. godine putem internetske društvene mreže počinio kazneno djelo na štetu 53-godišnjakinje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je osumnjičeni, s unaprijed stvorenom namjerom, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom lipnja 2021. godine, putem internetske društvene mreže, koristeći lažni profil, započeo komunikaciju s oštećenom 53-godišnjkainjom.

Na taj način počeo ju je dovoditi u zabludu, lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu ljubavnu vezu. Nadalje, s oštećenom je nastavio komunicirati putem drugih aplikacija, poziva i SMS porukama u kojoj komunikaciji ju je nastavio održavati u zabludi te daljnjim lažnim prikazivanjem činjenica naveo da mu povjeruje, kako su mu blokirani bankovni računi i da hitno treba posuditi novac za svoje osobne i poslovne potrebe.

Oštećena je lakomisleno povjerovala u njegovu lažnu priču, vjerujući da će joj novac i vratiti te je od 16. lipnja do 29. srpnja 2021. godine u devet navrata posudila novčani iznos od ukupno 203.0000 kuna.

U dva je navrata uplatila novac na bankovni račun u banci na ime njegovog poznanika te je u sedam navrata u kovertama predala novac taksistu odnosno tom istom njegovom poznaniku, a koji mu je zatim novac i predao. Materijalna šteta iznosi oko 203.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.