Razmjena razgovornih poslovnih poruka

blank

Jedan veoma zanimljiv Viberov segment čini paket rješenja uz koji se povezuju tvrtke i njezini klijenti i potrošači

Viber brendovima nudi besplatno tromjesečno probno razdoblje za razgovorne poslovne poruke, a promocija na globalnim tržištima traje do 30. lipnja 2022. Svaki brend koji pošalje svoju prvu razgovornu poruku tijekom tog razdoblja prima 90 dana besplatnih poruka za razgovor od datuma prve poslane poruke.

Studije su pokazale da 73% potrošača radije komunicira s brendom kojem mogu poslati poruku, a 58% potrošača vjeruje da je slanje poruka najbrži način komunikacije s brendovima. Štoviše, 74%
kupaca preferira slanje poruka tvrtkama ako im s druge strane na poruke odgovara stvarna osoba.

blank

Kako to funkcionira?

Razgovorne poruke na Viberu broje se po sesijama. Sesija je 24-satni vremenski okvir koji brendovima i korisnicima omogućuje razmjenu više poruka u razgovoru – brend može poslati do 60 poruka unutar navedenog vremenskog okvira.

Sesija počinje nakon što korisnik pošalje poruku brendu, ali brendu je poruka naplaćena tek nakon što odgovori korisniku. Sesije omogućuju brendovima i korisnicima prave, konkretne razgovore — dijaloge koji pomažu brendovima riješiti korisničke probleme u stvarnom vremenu te izgraditi odnos s publikom.

blank

Viberove razgovorne poslovne poruke, iako se prvenstveno koriste za korisničku podršku, mogu otvoriti novi put komunikacije između brendova i potrošača. Razgovori sa stvarnim agentima mogu
pokriti mnoge teme kao što su upravljanje detaljima narudžbe i isporuke, pomoć pri odabiru proizvoda, izrada rezervacije ili upravljanje programom vjernosti. Tvrtke također mogu potaknuti
kupnju putem interaktivne komunikacije, poboljšati zadržavanje kupaca, podržati post-prodajno iskustvo i još mnogo toga.

Broj poslanih poslovnih poruka raste. Brendovi aktivno koriste bogate usluge i mogućnosti koje im Viber pruža, a brojke pokazuju sljedeće: tijekom 2021. godine Viber je u Hrvatskoj zabilježio ukupni rast od 15% u za sve vrste isporučenih poslovnih poruka te rast od 98% u segmentu razgovornih poslovnih poruka.