Rijeka spojena na Telemachovu 10 Giga optičku mrežu

blank

Spajanjem Rijeke Telemach zaokružuje prvi val investicijskog ciklusa u velikim gradovima te pokriva 100.000 kućanstava

Spomenutih 100.000 kućanstava kojima su dostupne usluge brzog interneta nalazi se u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci, a prednost 10 Giga optičke mreže su internetske brzine kakvima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve.

Telemach je u samo dvije godine u Hrvatsku doveo 10 Giga optičku mrežu zahvaljujući kojoj korisnicima diljem pet najvećih hrvatskih gradova omogućuje surfanje najvećim internetskim brzinama ne samo u zemlji, nego i u svijetu.

Optička mreža uskoro će postati sve prisutnija i u manjim sredinama što će doprinijeti digitalizaciji zemlje i otvoriti nove prilike za gospodarstvo, istovremeno unaprjeđujući korisničko iskustvo.

„Snažnom investicijom u jednu od najnaprednijih optičkih mreža u svijetu, u godinama pred nama moći ćemo svojim korisnicima ponuditi usluge s najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža cjelokupnoj zajednici donosi razvojni potencijal koji želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske pa intenzivno nastavljamo graditi dalje, pri čemu korisnicima osiguravamo tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac“, izjavila je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatska.

Internetske brzine koje korisnici ostvaruju na Telemachovoj 10 Giga mreži 20 su puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj te do čak 40 puta veće u najvećem paketu i dosežu dva gigabita u sekundi. Prednost velikih brzina vidljiva je prilikom istodobnog povezivanja više različitih uređaja, a izuzetno niska latencija u mreži, do 5 ms, osigurava vrhunsko gaming i streaming iskustvo te virtualnu i proširenu realnost u 4K i 8K rezoluciji.

Zahvaljujući snažnom investicijskom ciklusu od 1,7 milijardi kuna, koliko tijekom petogodišnjeg razdoblja ulaže u fiksnu i mobilnu mrežu, Telemach se pozicionirao kao ravnopravni tržišni konkurent na telekom tržištu. Tako je, osim s ponudom mobilnih usluga, kao ozbiljan tržišni izazivač Telemach na području cijele Hrvatske prisutan i s fiksnom mrežom te EON televizijom.