Samsung AI Forum 2022 o budućnosti umjetne inteligencije

blank

Poznati stručnjaci će tijekom dva dana podijeliti najnovija dostignuća u istraživanju umjetne inteligencije

Samsung AI Forum, koji se održava šestu godinu, predstavlja središnje mjesto za razmjenu tehnološkog napretka sa svjetski poznatim znanstvenicima i stručnjacima, dijeljenje najnovijih istraživačkih dostignuća te postavljanje daljnjih smjerova istraživanja na području umjetne inteligencije (AI).

Ovogodišnji forum će 8. i 9. studenog, po prvi put nakon tri godine, biti organiziran uživo, a bit će i emitiran direktno na YouTube kanalu tvrtke Samsung. Za sudjelovanje možete se prijaviti na službenoj web stranici Samsung AI foruma (https://saif-2022.com/), a nakon registracije dobit ćete detaljan raspored programa uz mogućnost online Q&A.

Domaćin prvog dana bit će Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) s temom „Oblikovanje budućnosti uz pomoć umjetne inteligencije i poluvodiča“. Sudionici će imati priliku raspravljati o trenutnom statusu i smjeru istraživanja umjetne inteligencije koja će predvoditi budućnost inovacija u drugim područjima, uključujući poluvodiče i materijale.

Forum će otvoriti Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjela, a poslije njega će se prisutnima obratiti Yoshua Bengio, profesor na Sveučilištu
Montreal, Kanada. Nakon toga će se održati tehnološke sesije kao što su radionice pod nazivom „AI za inovacije u istraživanju i razvoju“, „Nedavni napredak AI algoritama“ i „Računalstvo velikih razmjera za AI i HPC“.

Alan Gara, bivši suradnik IBM-a i Intela te jedan od vodećih stručnjaka za superračunala, održat će predavanje o evoluciji računalstva i budućnosti koju donosi umjetna inteligencija. Voditelji AI istraživanja u SAIT-u, uključujući Changkyu Choia, izvršnog potpredsjednika i voditelja SAIT istraživačkog centra za AI, podijelit će status i viziju istraživanja umjetne inteligencije koju provodi tvrtka Samsung.

Domaćin drugog dana bit će Samsung Research centar pod temom Prilagođavanje umjetne inteligencije stvarnom svijetu. Sudionici će podijeliti smjer budućeg tehnološkog napretka umjetne
inteligencije koji će imati važan utjecaj na život čovjeka, poput hiperrazmjerne umjetne inteligencije i tehnologije digitalnih ljudskih bića i robota – trenutno najaktualnije teme u svijetu.

Sebastian Seung, predsjednik i voditelj Samsung Research centra započet će s pozdravnim govorom i predavanjem naziva „Evolucijski pristup algoritmima učenja inspiriranim ljudskim mozgom“. Terrence Sejnowski, profesor na Sveučilištu California, govorit će o tome jesu li veliki jezični modeli inteligentni, a dr. Johannes Gehrke, voditelj Microsoft istraživačkog laboratorija, objasnit će temeljnu tehnologiju hiperrazmjerne umjetne inteligencije te smjerove Microsoft istraživanja na temu AI sljedeće generacije.