Samsung Galaxy Z Flip5 omogućuje neopisivu lakoću korištenja

blank

Poput platna koje se stalno mijenja Samsung Galaxy Z Flip5 se svojom sklopivom formom prilagođava svim situacijama u kojima se nađemo

Ljubitelji selfija obožavat će novi Samsung Galaxy Z Flip5. Kada nekoga snimamo i ta će osoba, uz Dual Preview, vidjeti kako će izgledati na fotografiji. Flex zaslon i Flex kamera samo su dio nevjerojatnih inovacija koje je donio najnoviji sklopivi Samsung, a ističe se i praktičnost zahvaljujući velikom vanjskom ekranu.

Samsung je već 35 godina pionir u novim formama – sjećamo se prvih preklopnih mobitela s dva ekrana, što je prije puno godina bila velika inovacija, a kasnije su ju slijedili i drugi. Prije nekoliko godina je mobilni svijet krenuo u novom, drugom smjeru zahvaljujući Flip i Fold modelima koji su iz generacije u generaciju sve inovativniji i bogatiji značajkama.

Vanjski ekran je na Galaxy Z Flip modelima povećan čak 9,8 puta, debljina uređaja je smanjena za 13 posto, a baterija je povećana za 12 posto. Istražili smo što se sve može samo s vanjskim ekranom na Galaxy Z Flip5 koji sada opasno konkurira unutarnjem od 6,7 inča.

Od sada se na sve pristigle poruke može odgovoriti direktno s vanjskog ekrana dijagonale 3,4 inča, i na SMS i instant poruke. Upravo mi je pristigla WhatsApp poruka, a crvena točka na Always-on Displayu mi to diskretno javlja.

blank

Dvoklik na vanjski ekran i trenutno prepoznavanje lica otključavaju pristup do mnogih značajki koje se koriste tijekom dana i noći, ali qwerty tipkovnica svakako je veliki benefit jer imamo komoditet komunikacije bez rasklapanja telefona. Možemo preko vanjskog ekrana slati emotikone u porukama, a nudi nam se mogućnost i glasovnog diktiranja, uz pregled povijesti razgovora. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama Samsung Galaxy Z Flip5 odlično leži u ruci.

Kalendar widget je još jedna stavka bez koje je nezamisliv dan, a na Flex Window ekranu se prikazuje cijeli mjesec, uz stavke koje imamo za taj dan. Da, sve stane na ekran kao i cjelotjedna vremenska prognoza uz koju dolaze i druge korisne informacije poput UV indeksa, vlage, vjetra te izlazak i zalazak sunca koje možemo snimiti pomoću stražnje kamere, uz značajku FlexCam. Ili selfie, uz jednostavni dodir ekrana te 10x digitalni zum. Škljoc! Flex Mode će omogućiti pregledavanje i uređivanje snimki.

blank

Alarm je prvi zvuk koji ujutro čujemo, a ekran pametnog telefona prva stvar koju naše oči ugledaju. Stoga je vrlo bitno imati mogućnost brzog postavljanja novih alarma kao i odgađanje ako nam treba još 5 minuta spavanja. Dodali smo preko vanjskog ekrana 16 alarma, kako bismo provjerili koliko ih se može dodati, ali telefon je i dalje nudio nove.

Samsung Health svakodnevno koristimo kako bismo znali koliko smo napravili koraka, ali i koliko smo kilometara prevalili i potrošili kalorija svaki dan, uz prikaz ispunjenosti cilja od 6000 koraka dnevno. Obožavam mogućnost pozivanja direktno s vanjskog ekrana kao i javljanje na njega, bez da moram otklopiti telefon. Toliko sam se naviknuo na vanjski ekran da na kraju dana poželim vidjeti unutarnji.

Međutim, vanjski nudi jako puno widgeta i praktičnih mogućnosti povezivosti da je preko njega moguće čak i upravljati raznim pametnim uređajima kod kuće, putem aplikacije SmartThings, ali i brzim postavkama (Wi-Fi, Bluetooth, mobilni podaci, LED lampa itd.). U šaku će stati cijeli vaš svijet, a u bilo kojem trenutku uz Multi Widget View možete na Samsung Galaxy Z Flip5 vidjeti sve svoje widgete i prebacivati se između njih.

blank

blank