Samsung Galaxy Z Fold5 ima najbolji ekran na svijetu

blank

Nakon niza testova zaključili su to u DXOMARK-u te novi Samsungov preklopni pametni telefon smjestili na vrh liste

S rezultatom 152 novi Samsung Galaxy Z Fold5 zauzeo je prvo mjesto na DXOMARK-ovoj ljestvici zaslona, zahvaljujući izvrsnim performansama, posebno u atributima čitljivosti i dodira. Fold5 pokazuje izvrsnu čitljivost u različitim testiranim scenarijima nadmašujući konkurente kao što su Google Pixel Fold i Honor Magic Vs, napisali su u svojim dojmovima.

Pri postavkama slabog osvjetljenja, čak i ako je izmjerena svjetlina niža, zaslon modela Z Fold5 ostaje savršeno čitljiv i upotrebljiv. Kao što se i očekivalo za ovaj faktor forme nabor na Z Fold5 je vidljiv, posebno u vanjskim uvjetima.

blank

Testiran je u načinu rada “Vivid” te se može pohvaliti širokim rasponom boja nudeći ugodne boje u većini uvjeta gledanja. Kažu da će uređaj čak i s uključenim filtrom plave svjetlosti (BLF) zadržati svoju visoku razinu čitljivosti, iako se može primijetiti lagani pomak u nijansi boje koja postaje nešto manje narančasta od druga dva pametna telefona korištena za usporedbu.

Ističu da je tipična na Samsungovim uređajima odgovarajuća svjetlina, hvale vjernost boja i dobar prikaz detalja čime se Z Fold5 čini dobrim uređajem za gledanje HDR10 videozapisa. Sklopivi telefon ima perspektivu i za gaming, a ne samo za pregledavanje interneta ili gledanje fotografija, pri čemu zaslon Galaxyja Z Fold5 odaje dojam glatkog rada. Dodirni segment telefona je precizan i reaktivan, što ga čini posebnom značajkom.

Na DXOMARK-ovoj ljestvici se iza Samsunga Galaxy Z Fold5 sa 152 boda nalazi Google Pixel Fold sa 151 bod, a na trećem je mjestu Honor Magic5 Pro. Visoko kotira i Samsung Galaxy Z Flip5 sa 149 boda, a visoka mjesta zauzimaju još i modeli iz Galaxy S23 serije.

blank