Samsung ima najveći udio na svjetskom tržištu OLED monitora

blank

Prema podacima IDC-a Samsung Electronics je ostvario udio od 34,7% temeljen na ukupnom prihodu, a vodeći su i po udjelu u prodaji

Samsung Electronics proglašen je brojem jedan na svjetskom tržištu OLED monitora, što je ostvareno u samo jednoj godini nakon lansiranja prvog OLED monitora. Tvrtka održava vodstvo na cjelokupnom svjetskom tržištu gejming monitora već petu godinu zaredom, temeljem ukupnog prihoda, ističe International Data Corporation (IDC).

Tvrtka Samsung osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34″ Odyssey OLED G8 (model G85SB).

blank

Prema podacima International Data Corporation (IDC) Samsung Electronics je zauzeo vodeću poziciju na svjetskom tržištu OLED monitora ostvarivši udio od 34,7% temeljen na ukupnom prihodu i vodeću poziciju po udjelu u prodaji sa 28,3% prodanih OLED monitora u 2023. godini.

Samsung je također zadržao svoje vodstvo na cjelokupnom globalnom tržištu gejming monitora već petu godinu zaredom, bilježeći udio na tržištu od 20,8% u smislu ukupnog prihoda.