Samsung objavio datum predstavljanja modela Galaxy S9

blank

Uvijek se veselimo Unpacked događajima kojima nas Samsung barem dva puta godišnje razveseli.

Najnoviji #Unpacked dogodit će se u Barceloni na Mobile World Congressu, i to dan prije službenog početka. Već nekoliko godina Samsung izbjegava predstaviti najnovije modele na MWC-u, iako smo do prije nekoliko godina upravo u Barceloni prisustvovali bitnim predstavljanjima novih flagship modela.

Konačno su prestala i nagađanja kad će se predstaviti novi Samsung Galaxy S9 / Galaxy S9+. Prisustvovat ćemo događaju 25. veljače 2018., a vi ćete sve moći pratiti i uživo na Samsungovoj web stranici.

unpackedPrvi teaser naglasak stavlja na kameru. Dakle, ne očekujemo nikakvu revoluciju niti evoluciju u dizajnu koji će najvjerojatnije zadržati staklo u prednjem i stražnjem dijelu, uz metalni okvir koji će povezivati staklene plohe. Veći naglasak će biti na kopiranju posljednjeg Galaxy Note8 modela – očekujemo dvije stražnje kamere od 12 megapiksela, a nadamo se da ćemo u pogledu radne memorije dobiti očekivanih 6 GB.
Samsung cijeli događaj najavljuje riječima: “Unpacked će promijeniti vaš pogled na svijet”.
Otići ćemo do Barcelone i to svakako uživo provjeriti.

Povratak u prošlost

samsungMali podsjetnik: prvi Samsung Galaxy S (I9000) predstavljen je o užujku 2010. godine, a od bitnih karakteristika ponavljamo:
– Android 2.1 Eclair + TouchWiz 3.0 UI
– 4,0 Super AMOLED ekran rezolucije 480 x 800 px (233 ppi)
– baterija 1500 mAh
– čipset Hummingbird, procesor Cortex-A8 na 1 GHz
– RAM 512 MB, interna memorija 8 GB i 16 GB
– kamere: 5 megapiksela stražnja / 0,3 megapiksela prednja
– Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
– cijena: oko 4500 kn