Volite li Land Rover vozila? Voljet ćete sigurno i Land Rover mobitel

blank

Posjetili smo Land Roverovu web stranicu landroverexplore.com i tamo se već registrirali za telefon koji će službeno ipak biti predstavljen u Barceloni, na MWC kongresu krajem veljače 2018.

Ne možemo vam baš puno napisati o Land Rover Explore, Android smartfonu kojeg ćemo moći kupiti po cijeni od 649 eura, ali za sada se zna da ga neće proizvoditi Land Rover nego tvrtka Bullitt.

Land Rover

smartfon Cat S60Bullitt je poznat po tome što za Caterpilar proizvodi inovativni smartfon Cat S60, inače prvi mobitel na svijetu s termalnom kamerom (predstavljen u Barceloni na MWC u veljači 2016.) uz koju možemo vidjeti skriva li se netko u našoj blizini u mraku, možemo pronaći mačku ispod kreveta (mi ju uz pomoć termalne kamere vidimo na ekranu Cat S60 modela), provjeriti gdje nam u stanu puše hladan vjetar, postoji li zagrijavanje nekog električnog sklopa. Možemo provjeriti i kolika je temperatura kave ili čaja koji namjeravamo popiti. Čak možemo usmjeriti telefon prema ženskim grudima i provjeriti jesu li prave prirodne ili su ispred nas ipak silikoni.

Cat S60
Cat S60 je Android smartfon s HD ekranom dijagonale 4,7 inča

Novi Land Rover Explore: The Outdoor Phone neće moći otkriti umjetne grudi, neće nam otkriti čak niti da li je motor ispod haube Land Rover vozila prevruć, ali će uz pomoć dodataka omogućiti neke nove funkcije. Čuli ste za Moto Mods, dodatke koji se putem magneta spajaju na Motorole (odnosno Lenovo) telefone na stražnjoj strani: Moto Z Play Droid, Moto Z Play, Moto Z Droid, Moto Z, Moto Z Force Droid, Moto Z2 Play i Moto Z2 Force Edition. Na sličan način, i Land Rover Explore će omogućavati modularnost odnosno dodatke koji će se na kućište koje udovoljava IP68 standardu moći spojiti.

Moto Mods Insta projector
Moto Mods Insta projector

Već znamo da IP68 certifikat označava sposobnost telefona za siguran rad u prašini te u slatkoj vodi u dubini do 1,5 metara, u trajanju do 30 minuta. Iz Land Rovera najavljuju ipak nešto više za buduće vlasnike Explorea, a to je rad i u slanoj vodi (inače ubitačnoj za većinu današnjih vodootpornih telefona) te otpornost na padove ukoliko telefon završi na tvrdoj podlozi.

Land Rover Discovery
Land Rover Discovery

Vratimo se na najavu modularnih dodataka koje bi Explore trebao podržavati. Za sada je najavljen samo jedan dodatak – Adventure Pack, a radi se o izbočini koja sadrži jaku GPS antenu kako bismo u nepoznatim bespućima ipak pronašli put natrag. Telefon će uz dodatak imati veće trajanje baterije, dakle unutar dodatka će biti smješten i powerbank, a Augmented Reality odnosno proširena stvarnost trebala bi olakšati kretanje kroz pustoš i divljinu. Adventure Pack će se s kućištem telefona spojiti putem dvaju kontakata ispod stražnje kamere.

Land Rover ExploreLand Rover ExploreMi se spremamo po tko zna koji već put na odlazak na Mobile World Congress u Barcelonu, a ovogodišnji se MWC održava od 26. veljače pa do 1. ožujka. Tamo ćemo uživo moći isprobati Land Rover Explore i donijeti prve dojmove.

Među prvima u svijetu možete isprobati novi telefon, prije samog početka prodaje, a u videu možete čuti detalje:

Explore

Forma za registraciju putem koje možete dobivati najnovije informacije o Land Rover Explore telefonu

Explore
Registrirali smo se uspješno 🙂