Samsung osvojio čak 71 iF Design Awards

blank

Od proizvoda do UX dizajna nagrađeni su razni uređaji uključujući televizore, kućanske aparate i pametne telefone

Samsung je dugi niz „pretplaćen“ na iF Design Awards, prestižne nagrade koje se dodjeljuju na međunarodnom natjecanju na području dizajna. Osnovana 1953. godine kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design Award nagrada sveobuhvatno procjenjuje različitost i utjecaj prijava u ukupno 9 kategorija – proizvod, ambalaža, komunikacija, profesionalni koncept, unutrašnja arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX) te korisničko sučelje (UI).

International Forum (iF) Design Award 2022. je dodijelio čak 71 nagradu Samsungu u devet kategorija, uz tri Zlatne nagrade za dizajn koji pruža iskustvo prilagodljivo različitim stilovima života.

Samsung je osvojio Zlatne nagrade za svoj prenosivi projektor The Freestyle, pametni telefon Galaxy Z Flip3 te bežični usisavač Bespoke Slim. Nagrađeni su i Neo QLED 8K, Bespoke hladnjaci s francuskim vratima, bežične slušalice Galaxy Buds2, One UI 4 te Galaxy Upcycling at Home. Samsung je ove godine osvojio najviše nagrada od svih natjecatelja, gdje je konkurenciju činilo 11.000 prijava iz 57 zemalja.

„Za dizajn je izrazito važno da povezuje različite vrijednosti koje se stalno mijenjaju dolaskom novih inovativnih tehnologija. Zato smo posvećeni idealu da uvijek možemo ponuditi korisnicima iskustvo koje se zaista može cijeniti te može ispuniti različite zahtjeve i unaprijediti kvalitetu naših života“, izjavio je Jinsoo Kim, izvršni potpredsjednik Centra za korporativni dizajn, tvrtka Samsung Electronics.

Zlatne nagrade

The Freestyle je prenosivi projektor čiji prikaz projekcije može biti čak 254 u dijagonali, ovisno o uvjetima u kojima se koristi poput prikaza na zidu, stropu ili podu s obzirom da se može rotirati za 180 stupnjeva.

blank

Pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip3 omogućuje cjelovito iskustvo klasičnog pametnog telefona kako je uređaj rasklopljen, uz posebni način rada kada je uređaj sklopljen te kada treba stati u džep. Velik zaslon na prednjoj strani Galaxy Z Flip3 pametnog telefona ne samo da je unaprijedio dizajn cijelog uređaja već je maksimalno poboljšao i funkcionalnost jer korisnicima omogućava da vide obavijesti i stvaraju fotografije čak i kada je pametni telefon sklopljen.

blank

Samsung The Bespoke Slim bežični usisavač je također dobitnik Zlatne nagrade za svoj jednostavan dizajn koji se odlično uklapa u svaki životni prostor. Samsung je na ovaj uređaj primijenio Bespoke filozofiju koja donosi rješenja prilagođena različitim načinima života i ukusu, što unaprjeđuje korisničko iskustvo tijekom cijelog procesa čišćenja pa sve do čuvanja i pražnjenja prašine.

blank