Samsung, Xiaomi, Vivo, Realme i Oppo glavni su u Indiji

blank

Možda vas pretjerano ne zanima indijsko tržište pametnih telefona, ali sigurno smo da ćete ipak malo zaviriti

I dok Samsung na kineskom tržištu pametnih telefona nema gotovo nikakav utjecaj te se već nekoliko godina ne nalaze među top 10 proizvođača (tamo suvereno vlada Huawei dok Apple prodaje najviše pojedinačnih modela), na tržištu u Indiji je priča potpuno drugačija – tamo Huawei nije uspješan, pokazuju podaci Counterpointa za treći kvartal ove godine. Kako izgleda prodaja pametnih telefona u Indiji?

Vodeći Samsung je povećao udio s 20 posto u prošlogodišnjem trećem kvartalu na ovogodišnjih 24 posto, Xiaomi je pao s 26 na 23 posto dok je trećeplasirani Vivo pao sa 17 na 16 posto. I Realme je imao pad, sa 16 na 15 posto dok je Oppo rastao s 8 na 10 posto. Svi ostali proizvođači imali su udio od 11 posto, što je pad s prošlogodišnjih 13 posto udjela.

Usporedbom tržišnih udjela s drugim ovogodišnjim kvartalom situacija je ovakva: Samsung je pao s 26 na 24 posto udjela, Xiaomi je pao s 29 na 23 posto, Vivo je pao sa 17 na 16 posto dok je Realme rastao s 11 na 15 posto. Rast udjela na tržištu ima i Oppo – s 9 na 10 posto dok su svi ostali rasli s 8 na 11 posto.

blank