Nova usluga uz koju ćete pronaći svoje (izgubljene) Samsung uređaje

blank

Samsung SmartThings Find nova je usluga uz koju ćete brzo i jednostavno locirati vaše povezane Galaxy uređaje

Korištenjem Bluetootha i UWB tehnologije (ultra-wideband) moći ćete pronaći svoj pametni telefon Samsung Galaxy i tablet s operativnim sustavom Android 8 ili noviji, pametni sat Galaxy Watch s Tizen 5.5 ili novijim te bežične slušalice Galaxy Buds+ i Galaxy Buds Live.

SmartThings Find dio je aplikacije SmartThings koja je od 30. listopada 2020. nadograđena novom funkcionalnošću – usluzi se pristupa dodirivanjem oznake na dnu početnog zaslona. Samsung za početak 2021. godine najavljuje dodatno proširenje mogućnosti praćenja, što će korisnicima pomoći da lociraju ne samo Galaxy uređaje već i druge.

Kako se koristi SmartThings Find

Nakon završetka brzog postupka registracije, SmartThings korisnici mogu lako pronaći svoje Galaxy uređaje bilo da su svoj Galaxy Note20 Ultra ispustili iza kauča ili se ne mogu sjetiti gdje su spremili svoje bežične slušalice Galaxy Buds Live, usluga SmartThings Find pomoći će im da ih pronađu.

Korisnici mogu pronaći svoj nestali uređaj čak i kada je izvan mreže. To je zato što se SmartThings korisnici sada mogu odlučiti za sigurno korištenje svog Galaxy tableta ili pametnog telefona kako bi pomogli drugima u lociranju izgubljenih uređaja. Jednom kada je uređaj van mreže 30 minuta, počinje proizvoditi BLE signal koji mogu primiti drugi uređaji.

Ako korisnici prijave svoj uređaj kao izgubljen putem SmartThings Finda, bilo koji obližnji Galaxy pametni telefon ili tablet koji je izabrao pomoć pri pronalaženju izgubljenih uređaja može upozoriti Samsung poslužitelja o njegovom položaju, a oni će potom obavijestiti korisnike. Svi korisnički podaci SmartThings Finda su šifrirani i zaštićeni tako da je lokacija uređaja vidljiva samo njegovom vlasniku.

Lociranje nestalog uređaja je sada brže i jednostavnije s integriranim uputama na karti i mogućnošću reprodukcije zvuka izgubljenog uređaja kako bi ga korisnici brže pronašli. Kada korisnici izgube uređaj, mogu jednostavno otvoriti SmartThings Find aplikaciju na pametnom telefonu ili tabletu i odabrati uređaj koji žele locirati.

Tada će se prikazati točna lokacija njihovog uređaja na karti. Kad se približe uređaju, mogu odabrati da uređaj reproducira zvuk ili ga mogu locirati pomoću funkcije pretraživanja bazirane na AR koja grafički prikazuje korisniku kako se približava uređaju.