Samsungovi noviteti za 2021. godinu

blank

Samsung je predstavio najnovije audiovizualne uređaje za 2021. godinu – Micro LED, Neo QLED, Lifestyle televizore te računalne monitore i soundbarove

Na virtualnom događaju Unbox and Discover Samsung je predstavio najnovije audiovizualne uređaje za 2021. godinu koji će olakšati svakodnevicu, uključujući posao, međusobnu povezanost te
uživanje u omiljenim sadržajima. A Samsung je nedavno, po 15. put zaredom, ovjenčan titulom vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija.

blank

Samsung soundbar Q950A može se povezati s mobilnim telefonom te na taj način reproducirati glazbu preko prvog industrijskog zvuka od čak jedanaest 1.4 kanala. Nova značajka Bass Boost pruža još bolju dubinu zvuka u samo nekoliko dodira. Tap Sound omogućuje lakše povezivanje. Soundbar Q950A radi s više glasovnih pomoćnika, uključujući Amazon Alexa i Bixby.

blank

Micro LED tehnologija pruža revolucionarno vizualno iskustvo pomoću anorganskih LED lampica koje sprječavaju efekt izgaranja piksela za dugotrajnost kvalitete prikaza Uz vrhunsku svjetlinu, duboku crnu boju i kvalitetu slike od koje zastaje dah. Ovu tehnologiju prate vrhunska svjetlina, duboka crna bojau i kvaliteta slike.

Za Micro LED tehnologiju poznato je da se prije koristila isključivo za profesionalne svrhe, a sada korisnici unutar svoja četiri zida mogu osjetiti kinematografsko iskustvo na televizoru prekrasnog dizajna gotovo bez rubova.

Korisnici uz pomoć 4Vue (Quad View) opcije mogu istovremeno gledati do četiri izvora sadržaja odjednom. Micro LED televizori bit će globalno dostupnim u veličinama od 110, 99 te 88 inča već krajem ožujka dok će na jesen biti dostupna i verzija od 88 inča, a u planu je i model od 76 inča.

Samsung Neo QLED zanimat će ljubitelje gejminga – Samsung se udružio s AMD-om kako bi razvio prvi televizor s Freesync Premium Pro podrškom za gejming na računalu i konzoli, omogućavajući izuzetno HDR gejming iskustvo na Neo QLED televizorima.

blank

Televizori su opremljeni procesorima Neo Quantum te najnovijim Quantum Mini LED lampicama koje pružaju savršen izvor svjetlosti, najavljuju iz Samsunga televizore s velikom dubinom crne boje te optimiziranom razinom svjetlosti kao i realističan prikaz bez obzira na sadržaj zaslona.

Samsung Neo QLED televizori dolaze i s aplikacijom Samsung Health te personaliziranim Smart Trainerom. Uz dodatnu kameru koja se prodaje odvojeno, Smart Trainer koristi umjetnu inteligenciju za analizu kondicije korisnika i pružanje povratnih informacija za osobni tjelesni napredak.

Samsung Neo QLED modeli televizora u 8K rezoluciji (QN800A i QN900A) bit će dostupni u veličinama od 65, 75 i 85-inča, dok će 4K modeli (QN95, QN90, QN85, QN90A i QN85A) biti dostupni u još širem izboru veličina, počevši od 50 inča, uključujući i Hrvatsku.

Od prije poznati model televizora Samsung The Frame sada nudi pohranu od 6 GB (prethodnik je imao 500 MB) tako da je u model koji izgleda poput umjetničke slike moguće pohraniti do 1200 fotografija. Smanjena je i debljina na samo 24,9 milimetara.

blank

Samsung The Premiere je prvi trostruki laserski projektor u industriji s 4K rezolucijom čiji se minimalistički dizajn lako uklapa u svaki prostor kako bi se dobilo kinematografsko iskustvo u vlastitom domu.

Na ljeto 2021. stižu televizori Samsung The Terrace namijenjeni korištenju na otvorenom s optimiziranim prikazom, zvukom i značajkama za vanjske uvjete. The Terrace je dizajniran s otpornošću na vremenske uvjete, što potvrđuje IP55 certifikat za zaštitu od vode i prašine, a sam televizor se jednostavno instalira i lako povezuje s mrežom. The Terrace je dostupan u dimenzijama 55 i 65 inča, a novi model Full Sun od 75 inča bit će dostupan na ljeto 2021.

blank

Samsung Smart Monitor spaja najbolje karakteristike računalnih monitora i televizora, lako se spaja Wi-Fi mrežom, Bluetoothom, Wireless DeXom i Apple AirPlayom 2, omogućujući korisnicima rad bez potrebe za povezivanjem s računalom.

blank