Već 15 godina zaredom Samsung je vodeći proizvođač televizijskih tehnologija

blank

Samsung Electronics je u četvrtom kvartalu 2020. godine imao udio od 31,8% globalnog tržišta televizora

Rezultati istraživanja globalnog tržišta, koje je provela kompanija Omdia, pokazuju da je tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. zadržala titulu vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija već 15 godina zaredom. Najnoviji podatci pokazuju da Samsung Electronics drži 31,8% udjela globalnog tržišta televizora u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Približno je to godišnjem udjelu tržišta u prošloj godini od 31,9%, a vodećoj poziciji Samsunga na tržištu pridonijele su inovacije za vrhunsko vizualno iskustvo, širenje QLED portfelja televizora, vodeća rješenja na području ultra-širokih tehnologija zaslona od 75 inča nadalje.

blank

Predstavljanje i proširenje Lifestyle portfelja televizora kao i do sad neviđenih tehnologija na tržištu čiji je tvorac sama tvrtka Samsung također su razlozi tako velikom uspjehu. I u 2021. godini Samsung očekuje zadržavanje titule vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija predstavljanjem novih inovacija u segmentu televizijskih proizvoda, kao i inkorporacijom tehnologija specifičnih za određene modele kroz sve dostupne serije.

„Korisnicima je potreban svestrani televizor koji pruža sve mogućnosti za zabavu, povezivanje s bližnjima, posao, vježbanje i održavanje kondicije te mnogo više od toga. Kroz naše inovacije, uočili smo da se različiti životni stilovi korisnika ne samo mijenjaju, nego i preklapaju. Zato smo izrazito ponosni vidjeti povjerenje koje korisnici stavljaju pred nas i naše tehnologije, što je glavni pokretač misije stvaranja nevjerojatnih inovacija i rješenja kako bi odgovorili na svaku potrebu korisnika suvremenog doba“, izjavio je Jong-hee Han, predsjednik Odjela za vizualno poslovanje, Samsung Electronics.