SDC21 virtualno okupljanje za razvojne programere novih tehnologija

blank

Samsung je na konferenciji za programere, developere i dizajnere predstavio nove usluge i tehnološka rješenja za besprijekorno iskustvo potrošača

Samsung je na SDC21 demonstrirao kako napredak u razvoju umjetne inteligencije, IoT-a i sigurnosti funkcionira u kombinaciji s brojnim modernim inovacijama tvrtke za jedinstveno korisničko iskustvo koje se temelji na povezanosti.

„Ponosni smo što smo pioniri u stvaranju novih tehnologija zajedno s kreativnom zajednicom razvojnih programera. Kako se društvo sve više povezuje i umrežava zahvaljujući novim alatima i uređajima, mi kao Samsung želimo olakšati i pojednostaviti svakodnevni život upravo takvim pristupom tehnologijama“, izjavio je DJ Koh, predsjednik i direktor Samsung Odjela za IT & Mobilne komunikacije.

DJ Koh, Samsung
DJ Koh, Samsung

Samsung je razradio i detaljno predstavio svoje planove za jačanje temeljnih aplikacija i platformi kao što su Bixby, SmartThings i Samsung Knox – Bixby je postao glavni dio korisničkog iskustva za više od 300 milijuna Samsung uređaja te sada koristi i on-device umjetnu inteligenciju. To je ubrzalo rad Bixby umjetne inteligencije za čak 35%.

Za razvojne programere Samsung je prezentirao Bixby Home za jednostavnije procesuiranje novih naredbi tijekom korištenja SmartThings usluge ekosustava – glasovne se naredbe sada mogu izvršavati na puno kvalitetniji način, uzimajući u obzir stanje i kontekst prilikom korištenja različitih uređaja.

blank

SmartThings će imati potpunu integraciju s najnovijim standardom u razvoju pametnih domova pod nazivom Matter. Matter rješava razvojne izazove interoperabilnosti te će u suradnji s brojnim partnerima predstavljati osnovu za jednostavnu povezanost pametnog doma.

SmartThings Hub softver će biti dio Samsung portfelja proizvoda koji obuhvaća pametne televizore, kućanske uređaje te Family Hub hladnjake.

blank

Samsung Knox, obrambena sigurnosna platforma koja pruža adekvatnu zaštitu za više od 100 milijuna Samsung pametnih uređaja, unaprijeđena je, a kako bi dodatno osigurao korisničke podatke Samsung Knox Vault dolazi u kombinaciji specifičnog sigurnosnog hardvera tj. novog sigurnosnog procesora i izolirane sigurne memorije te integriranog softvera za zaštitu povjerljivih podataka Android OS aplikacija.

Tizen for Business namijenjen je poslovnim tvrtkama, a novolansirana usluga podupire interaktivne e-ploče u školama, zaslone u šoping centrima, u restoranima, zračnim lukama i podzemnim željeznicama. S novim funkcijama za upravljanje, poslovanje će biti unaprijeđeno mogućnošću nadzora u stvarnom vremenu te kontrolom zaslona na daljinu uz jednostavnu primjenu postavki na više uređaja jednim dodirom.

blank