Sigurnost podataka pri korištenju IoT proizvoda

blank

Xiaomi je objavio novi skup predloženih globalnih standarda kako bi podržao potrošače i uvjerio ih u sigurnost njihovih podataka

Predloženim globalnim zajedničkim standardima Xiaomi jača poziciju u području potrošačke IoT sigurnosti. Objavom „Cyber Security Baseline za Consumer Internet of Things Device Version
2.0“, izvješća o globalnim IoT standardima, Xiaomi ujedno najavljuje kako je još jedan od njegovih IoT proizvoda dobio certifikat BSI IoT Kitemark™, što su dva važna koraka za jačanje IoT sigurnosnih politika i praksi.

Cilj izvješća je zaštititi privatnost korisnika opsežnim skupom preporuka koje pokrivaju sve, od hardvera, softvera i komunikacije uređaja do sigurnosti podataka i privatnosti dok preporuke o sigurnosti i privatnosti podataka uključuju predložene radnje koje pokrivaju enkripcijske i hash algoritme, funkcije generiranja slučajnih brojeva, cross-border zahtjeve mreže, sigurnost pohrane u oblaku, funkcije brisanja podataka u oblaku, itd. Radi se o vodiču za sigurnosne zahtjeve kojeg trebaju pratiti svi pametni uređaji Xiaomi.

blank

Novi Xiaomijevi standardi popunjavaju važnu prazninu na tržištu, a kako se navodi u izvješću, u Kini ne postoji vodič za sigurnost potrošačkih terminalnih IoT uređaja koji se može javno pretražiti te implementirati, što kompanijama može pomoći da poboljšaju sigurnosne i zaštitne sposobnosti vlastitih IoT terminalnih uređaja.

Kompanije sad mogu upotrijebiti ovaj vodič kako bi izbjegle neke osnovne rizike u području sigurnosti i zaštite privatnosti te brzo poboljšale sigurnost i zaštitu privatnosti u svojim proizvodima. Očekuje se kako će 2025. biti više od 75 milijardi IoT uređaja, a kako se u dokumentu navodi, uz lakši život koji će donijeti ovi uređaji, neizbježno će se prikupljati, prenositi, pohranjivati i obrađivati velika količina osobnih podataka korisnika pa i osjetljivih informacija.

AIoT platforma

Od studenog 2021. Xiaomijeva AIoT platforma povezala je više od 400 milijuna uređaja, ne računajući pametne telefone i prijenosna računala, a u svijetu je više od 8 milijuna korisnika s 5 ili više Xiaomi IoT uređaja.

blank

Izvješće dolazi nakon što je British Standard Institution (BSI) potvrdio da je Xiaomi Mesh System AX3000 dobio certifikat BSI Consumer IoT Kitemark (IoT Kitemark), koji je nedvojbeno dokazao visok stupanj dosljednosti između Xiaomijevog dokumenta „Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device„ i međunarodnih IoT sigurnosnih standarda koje podržava BSI.

Ovo je treći put da je Xiaomi dobio ovu međunarodnu sigurnosnu akreditaciju, nakon kućne sigurnosne kamere Mi 360° Home Security Camera i aplikacije Xiaomi Home koja je dobila certifikat BSI Kitemark za sigurnu mobilnu aplikaciju u srpnju 2021.

blank