Simpa povećava uključene gigabajte, ali i cijenu mjesečnih opcija

blank

Od 15. lipnja 2022. promjene će zahvatiti korisnike mjesečnih Simpa opcija: Simpa XS, Simpa S, Simpa M, Simpa L i Simpa XL

Simpa tarife na bonove od sredine lipnja poskupljuju za 10 kuna mjesečno. Uz promjenu cijena mijenja se i količina uključenih gigabajta dok broj minuta i SMS poruka ostaje isti, ali ostaje i naknada za uspostavu poziva od 0,24 kn po pozivu. Naknadu za uspostavu poziva ne morate plaćati aktivirate li opciju Bez uspostave za 14 kn. I dalje se sve neiskorištene jedinice prenose u sljedeći mjesec. Korisnici u sljedećim Simpa tarifama mogu koristiti 4G LTE mrežu, ne i 5G mrežu.

Simpa XL opcija: 129 kn umjesto dosadašnjih 119 kn, uključeno 15 GB (prethodno 13 GB), 2000 minuta ili SMS-ova prema svim mrežama u Hrvatskoj.

Simpa L opcija: 109 kn umjesto dosadašnjih 99 kn, uključeno 10 GB (prethodno 8 GB), 2000 minuta ili SMS-ova prema svim mrežama u Hrvatskoj.

Simpa M opcija: 89 kn umjesto dosadašnjih 79 kn, uključeno 7 GB (prethodno 5 GB), 2000 minuta ili SMS-ova prema svim mrežama u Hrvatskoj.

Simpa S opcija: 69 kn umjesto dosadašnjih 59 kn, uključeno 4 GB (prethodno 2 GB), 2000 minuta ili SMS-ova prema svim mrežama u Hrvatskoj.

Simpa XS opcija: 59 kn umjesto dosadašnjih 49 kn, uključeno 2 GB (prethodno 1 GB), 2000 minuta ili SMS-ova prema svim mrežama u Hrvatskoj.

Ako niste već do sada, registrirate li svoj broj telefona u bazi korisnika sa svojim imenom i prezimenom, Simpa registriranim korisnicima opcija Simpa XS i S poklanja dodatnih 0,5 GB u opciji dok registrirani korisnici opcija Simpa M, Simpa L, Simpa XL dobivaju dodatnih 1 GB uz svaku aktivaciju opcije.

Uz opcije Simpa M, Simpa L i Simpa XL i dalje možete aktivirati i Moj Telekom 1 GB opciju za dodatnih 1 GB prometa.

blank

Nove eSimpa opcije

U ponudi su i potpuno nove eSimpa opcije za korisnike bonova sa surfanjem na HT-ovoj mreži. Nema naknade za uspostavu poziva, a korisnici ne moraju niti brinuti što se dogodi kad potroše sve GB iz opcije. Ipak, žele li koristiti 5G, tada će ih to mjesečno koštati dodatnih 19 kuna.

Stoga se 2.000 minuta i SMS poruka iz opcija mogu koristiti bez dodatnih naknada. Dodatna pogodnost je i što korisnici sve neiskorištene jedinice mogu prenijeti u idući mjesec. Za eSimpa korisnike tu je i dalje mogućnost prebacivanja jedinica iz opcije drugim Simpa korisnicima.

Ako korisnik potroši sav internetski promet iz opcije zaustavlja se daljnja potrošnja, s ciljem zaštite stanja računa korisnika te mu se omogućuje aktivacija SOS opcije za 1 kn kojom dobiva 2 GB u iduća 24 sata. Time je omogućeno da umjesto naplate po osnovnoj tarifi korisnik aktivira novu eSimpa opciju u Moj Telekom aplikaciji i bezbrižno nastavi svoje surfanje.

Nove eSimpa opcije mogu se aktivirati samo u Moj Telekom aplikaciji, a najbrži će ostvariti pogodnost do čak 120 dodatnih GB kroz 12 mjeseci. Nepotrošene MB/MIN/SMS-ove iz mjesečnih i tjedne opcije i dalje možete prenijeti u sljedeći mjesec ili prebaciti prijatelju – što god vam više odgovara. Obračunska jedinica za pozive je 1 sekunda, za internet 10 kB.

eSimpa S: za 99 kuna mjesečno uključeno je 7 GB podatkovnog prometa te 2000 minuta i SMS poruka prema svim mrežama u RH

eSimpa M: za 119 kuna mjesečno uključeno je 10 GB podatkovnog prometa te 2000 minuta i SMS poruka prema svim mrežama u RH

eSimpa L: za 139 kuna mjesečno uključeno je 15 GB podatkovnog prometa te 2000 minuta i SMS poruka prema svim mrežama u RH

blank

Isplate li se nove eSimpa opcije?

Isplativa je opcija eSimpa S jer ćete za 99 kuna dobiti 7 GB i telefoniranje bez uspostave poziva dok se u opciji Simpa M s također 7 GB naplaćuje naknada za uspostavu poziva (0,24 kn po pozivu). Plaćate li u opciji Simpa M dodatnu opciju Bez uspostave za 14 kn, odabirom opcije eSimpa S uštedjet ćete 4 kune mjesečno. Dakle, platit ćete novu eSimpa S opciju 10 kuna više, ali nećete plaćati uspostavu poziva.

Opcije eSimpa M i eSimpa L su skuplje za 20 kuna, za isto ono što ćete dobiti u opcijama Simpa L i Simpa XL (10 odnosno 15 GB interneta) tako da nove eSimpa opcije nisu isplative u ovoj usporedbi. Ipak, nove eSimpa opcije imaju i neke druge pogodnosti, koje smo već opisali u ovom članku pa sami izračunajte isplate li vam se.