Suradnja između OnePlus i Hasselblad brandova najavljuje novu OnePlus 9 seriju

blank

Trogodišnje partnerstvo s proizvođačem fotoaparata Hasselblad, poznatom po snimanju prvog slijetanja na Mjesec, iznjedrit će znatno poboljšane kamere

OnePlus 9 serija službeno će biti predstavljena 23. ožujka 2021. u 15 sati. Vidjet ćemo potpuno novu seriju pametnih telefona, a mamac za gledanje predstavljanja i kasniju kupnju zasigurno je Hasselblad, švedski brand poznat po proizvodnji digitalnih fotoaparata i leća srednjeg formata.

blank

Hasselblad je osnovan 1941. godine, a osim NASA-e koriste ga i neki od najvećih fotografa na svijetu. Od sada će to biti i vlasnici OnePlus telefona u kojima će se kombinirati OnePlus premium hardver i softver s renomiranom fotografskom stručnošću.

blank

Prilagođeni Sony IMX789 senzor u OnePlus 9 seriji bit će najveći i najnapredniji senzor glavne kamere ikad na OnePlus uređajima. S 12-bitnim RAW-om, pružat će i do 64 puta veći raspon boja nego prije, oslikavajući fotografije dinamičnijim i živopisnijim bojama i dajući profesionalnim fotografima više slobode i prostora za dodatno uređivanje.

Ugrađena Hasselblad kamera za mobilne uređaje također će ponuditi poboljšano HDR video snimanje te podršku za snimanje 4K 120 FPS i 8K 30 FPS video zapisa.

Prvi zajednički zadatak suradnje bit će poboljšanje softvera, što će uključivati rad na podešavanju boja i kalibraciji senzora. Hasselblad i OnePlus tako će zajednički definirati nove tehnološke standarde iskustva s mobilnim kamerama i razvijati inovativne tehnologije snimanja, nastavljajući poboljšavati sustav „Hasselblad Camera for Mobile“.

Prvi i tehnički najzahtjevniji zadatak suradnje bit će napredna kalibracija boja. Novo tehničko rješenje za reprodukciju boja koje je zajednički razvijeno od OnePlusa i Hasselblada – „Natural Color Calibration with Hasselblad“ – imat će za cilj stvoriti preciznije boje prirodnijeg izgleda na fotografijama koje su snimljene OnePlus uređajima te će služiti kao OnePlusov novi standard za kalibraciju boja na pametnim telefonima u budućnosti.

Novi način rada, „Hasselblad Pro“, označit će i prvo korištenje Hasselbladove kalibracije senzora u klasi na pametnim telefonima, što će rezultirati nevjerojatno preciznom i prirodnom bojom kao idealnim temeljima za naknadno uređivanje fotografija.

blank

Profesionalnim fotografima daju se time brojne mogućnosti, poput podešavanja ISO osjetljivosti, fokusa, vremena ekspozicije, balansa bijele boje i još mnogo mogućnosti. Korisnici također mogu koristiti 12-bitni RAW format za još bogatiju boju i veći dinamički raspon.

Ulaganjem vrijednim 150 američkih dolara, kao znak dugoročne predanosti naprednoj mobilnoj fotografiji, OnePlus ove godine započinje i realizaciju trogodišnje strategije za dodatno jačanje kamera na svojim pametnim telefonima, koja se poklapa sa suradnjom s Hasselbladom.

OnePlus će investirati u niz različitih područja poslovanja te u daljnji razvoj već postojećih četiriju laboratorija za istraživanje i razvoj širom svijeta, uključujući dva inovativna laboratorija za snimanje sa sjedištem u Sjedinjenim Državama i Japanu.

OnePlus će donijeti panoramsku kameru s vidnim poljem od 140 stupnjeva, tehnologiju T-objektiva za munjevit fokus na prednjoj kameri i objektiva slobodnog oblika – koji će prvi put biti predstavljeni na OnePlus 9 seriji, čija je specifičnost da eliminira izobličenja rubova na ultra-širokim fotografijama.

blank