TCL 20 SE predstavljen je upravo na All Digital CES 2021

blank

Dizajn prednjeg dijela prethodnog modela TCL 10 SE nije mijenjan, ali je na stražnjoj strani sada smješten jedan dodatni senzor kamere

TCL 20 SE, kao i svi TCL-ovi modeli, koristi ekran razvijen u TCL-u. Možete biti sigurni da ćete dobiti odličan ekran, ali i ostale karakteristike novog modela, predstavljenog prvog dana sajma CES 2021, privlače pozornost.

Krenimo od prednjeg dijela na kojem se kao i kod prethodnika CTL 10 SE ističe urez na ekranu unutar kojeg je smještena kamera od 8 megapiksela koja se koristi i za prepoznavanje lica te otključavanje ekrana pogledom.

blank

Ekran je dijagonale 6,82 inča, što znači da je sada još veći (prethodnik TCL 10 SE ima dijagonalu od 6,52 inča). Rezolucija je HD+, ekran prekriva oko 90 posto prednje površine, a nudi 1500:1 kontrast te 263 ppi.

Na stražnjoj strani kućišta, koje dolazi u Nuit Black i Aurora Green bojama, smještena je četverostruka kamera, u kombinaciji od 16 + 5 + 2 + 2 megapiksela. Dakle, imat ćete klasičnu kameru, širokokutnu, makro i dubinsku. Sve što vam treba.

blank

Kamera je „naoružana“ mnogim zanimljivostima poput noćnog načina, prepoznavanja lica, profesionalnog načina rada, foto filtera, usporeno snimanje itd. Pored kamere se nalazi senzor otiska prsta.

Recimo da se na prednjoj strani kućišta mase 206 grama nalazi staklo, a na stražnjoj strani je PMMA akrilno staklo Poly(methyl methacrylate). Na boku je postavljena tipka s kojom se direktno poziva Google Assistant uz koji se mogu poslati glasovni upiti Googleovoj tražilici, ali i pokrenuti funkcije telefona, pozvati telefonski kontakt, poslati poruku, zapisati stavku u kalendar, podesiti alarm…

blank

TCL je u 4G model 20 SE ugradio najnoviju verziju Android 11, uz TCL UI nadogradnju koja će dati identitet ovom Androidu, a pokreće ga ćipset Snapdragon 460. Radna memorija je 4 GB, interna 64 GB, a proširiva je microSD karticama do 256 GB.

TCL 20 SE bit će dostupan s jednom ili s dvije SIM kartice (dual SIM), a baterija kapaciteta 5000 mAh puni se preko USB Type-C konektora punjačem snage 18 W. Za nešto više od tri sata baterija će se napuniti koja će potrajati više od 17,5 sati rada. Očekivana cijena za TCL 20 SE je oko 149 eura, a na hrvatskom tržištu možemo očekivati nešto veću cijenu zbog nešto većeg PDV-a.