TCL predstavio seriju 10 i uređaje koji dolaze iz budućnosti

blank

Već smo naviknuti na ugodna iznenađenja iz TCL-a, a tri nova modela pametnih telefona iz serije 10 obilježit će ovu godinu

Za broj 10 kažu da predstavlja veliki potencijal, a ljude koji nose ovaj broj ništa i nitko ne može zaustaviti. Oni vjeruju u sebe. Tri nova modela pametnih telefona TCL odašilju upravo takvu poruku: veliki potencijal s obzirom na ugrađene komponente, dizajn, kamere, ekrane i baterije.

TCL, jedan od najvećih brandova potrošačke elektronike i drugi najveći proizvođač televizora u svijetu (u prošloj godini prodali su više od 28 milijuna televizora), u tri nova modela Android 10 pametnih telefona TCL 10 Pro, TCL 10L i TCL 10 5G ugradio je izuzetno kvalitetne ekrane.

Boje, jasnoća slike i kontrast postaju briljantni s NXTVISION vizualnom TCL-ovom tehnologijom uz koju korisnici ne mogu primijetiti razliku između stvarnog života i slike na ekranu.

blank

TCL 10 Pro sa zakrivljenim AMOLED ekranom dijagonale od 6,47 inča i fullHD+ rezoluciji pruža bogato multimedijsko iskustvo. Na zakrivljenim bočnim stranama ekrana uključen je Edge Bar, brzi prečac do najčešće korištenih funkcionalnosti do kojih se dolazi i kad se telefon koristi s jednom rukom. TCL 10 Pro je također i HDR10 Netflix certificiran kako biste kvalitetan sadržaj dobili i u pokretu.

blank

TCL 10L na prednjoj strani ima 6,53-inčni ekran u fullHD+ rezoluciji, a ekran prekriva 91 posto prednje površine kućišta. Oba modela, 10L i 10 Pro, udovoljavaju TÜV Rheinlan certifikatu uz koji su vaše oči zaštićene od plavog svjetla u noćnim satima. Podržan je i Dark način rada ekrana koji istovremeno pomaže vašim očima, ali i produžuje trajanje baterije.

Na stražnjoj se strani kod oba modela nalazi četverostruka kamera s tehnologijom 4-u-1 big pixel te koja snima 4K video. TCL 10 Pro koristi glavni senzor od 64 megapiksela, do njega se nalazi senzor namijenjen snimanju video filmova u uvjetima lošijeg osvjetljenja dok se 5-megapikselni senzor koristi za snimke s udaljenosti od samo nekoliko centimetara. Četvrti senzor od 16 megapiksela, smješten na desnoj strani postava kamera, koristi se za širokokutne snimke. Prednja kamera ima 24 megapiksela i smještena je unutar ureza u ekranu.

blank

TCL 10L za glavnu kameru koristi senzor od 48 megapiksela, a ostala tri senzora su namijenjena snimanju dubinskih scena, makro snimkama i širokokutnim perspektivama. Selfie kamera ima senzor od 16 megapiksela smješten unutar rupice u ekranu.

blank

Baterija kapaciteta 4500 mAh u TCL 10 Pro napunit će se od 0 do 50 posto za samo 30 minuta, a puna baterija dovoljna je za 28 sati razgovora. S baterijom je moguće napuniti i druge uređaje koji se mogu spojiti putem kabela na ovaj TCL smartphone.

U TCL 10L ugrađena je baterija kapaciteta 4000 mAh, omogućuje čak 34 sata razgovora (49 sati putem 2G mreže) odnosno 27 sati putem 4G mreže.

TCL 10 5G prvi je kompanijin 5G pametni telefon koji dolazi tijekom 2020. godine, a uz brzi prijenos podataka ima bateriju od 4500 mAh, podržano brzo punjenje baterije, Snapdragon 765G čipset, 6 GB radne memorije te internu od 128 GB (proširivu microSDXC karticama do 1 TB).

blank

Uz 5G funkcionalnost s kojom će download podataka na telefon biti moguć brzinom do 2,3 Gb/s (upload do 200 Mb/s), novi TCL 10 5G isticat će se i svojim dizajnom u predivno dizajniranom kućištu u potpunosti od stakla – naprijed se iznad 6,53-inčnog fullHD+ ekrana nalazi 2.5D staklo, a straga 3D staklo.

Četiri stražnje kamere lansirat će TCL 10 5G u sam vrh ponude, uz odličan dizajn. Glavna kamera ima senzor od 64 megapiksela, uz otvor blende f/1.89 te veličinu senzora od 1/1,72 inča i 0,8 μm veličinu piksela. Drugi senzor od 8 megapiksela je širokokutni i može snimiti do 118 stupnjeva širine, ima otvor blende f/2.2. Ugrađena su još dva senzora – 5 megapiksela koristi se za makro snimke s udaljenosti od samo 2 centimetra te 2 megapiksela za dubinske detalje i bokeh efekte.

Pogledajte kakve uzbudljive uređaje možemo uskoro očekivati iz TCL-a: