Isprobali smo u Barceloni: veličina ekrana po želji, a želje ispunjava TCL

blank

Koliki vam je ekran potreban? Iz jednog dijela, iz dva dijela, iz tri dijela? Sve to omogućuje TCL. Vratili smo se iz budućnosti

TCL je u Barceloni predstavio najnovija dostignuća u preklopivoj i fleksibilnoj tehnologiji ekrana za mobitele. Vidjeli smo prvi na svijetu rolajući proširivi smartphone koncept, ali i trostruki tablet (trifold tablet). Oba proizvoda su najnoviji dinamički koncepti fleksibilnog ekrana te su dio opsežnog TCL-ovog razvojnog programa i stručnosti koju TCL ima u proizvodnji ekrana.

Uz najnovije konceptne uređaje, TCL je jasno pokazao kako još uvijek ima puno novih ideja za fleksibilne (savitljive) i sklopive tehnologije ekrana, pokazujući da razmišljamo izvan okvira (outside the box) te nastavljamo s inovacijama, rekao je Shane Lee, generalni direktor, Global Product Center u TCL Communication.

Savitljivi ekrani su najnoviji hit u svijetu mobilnih telefona, ali još veći hit uređaj pokazao je TCL u Barceloni. I dok se savitljivi ekrani savijaju samo na jednom dijelu, TCL-ov se preklapa na dva dijela, omogućujući time veličinu ekrana koja nam u određenom trenutku treba.

Tri fold display concept

Kod trostrukog konceptnog tableta koriste se obje tehnologije šarki (DragonHinge i ButterflyHinge) kako bi se 10-inčni ekran preklopio u 6,65 inča dijagonale, u omjeru stranica ekrana od 20,8:9 te u 3K rezoluciji.

blank

 

blank

Ovo je prvi veliki tablet koji omogućuje dvostruke šarke i preklapanje kako bi se postigao ovakav tip proizvoda osiguravajući glatko savijanje prema unutra i prema van s minimalnim razmakom. Ekran ima višedimenzionalni sjaj uz 3D holografski finiš. TCL za sada ne objavljuje informaciju o cijeni i kad bismo koncept mogli vidjeti u komercijalnoj upotrebi.

blank

Rolabilni AMOLED ekran

TCL Rollable Smartphone Concept drugi je proizvod koji smo vidjeli u Barceloni, a radi se o novom načinu iskorištavanja prednosti savitljivih, fleksibilnih AMOLED ekrana. Ovo što vidite je prvi na svijetu koncept pametnog telefona koji se može razvući. Debljine je samo 9 mm.

blank

Prijenosni koncept ponovo osmišljava standardni dizajn pametnog telefona, uz rolabilni AMOLED ekran koji koristi interne motore za proširenje 6,75-inčnog ekrana na 7,8 inča dijagonale, pritiskom na tipku. U Barceloni je predstavljena samo vizija, ali sigurni smo kako nismo daleko od takvog uređaja u stvarnom obliku.

Omogućit će se potpuno novo korisničko iskustvo koje uključuje podijeljeni ekran i višestruke zadatke korisničkog sučelja koje je prilagodio TCL. Zahvaljujući većoj osi i ekranu koji se rola, uređaj nema nabore kakve možemo vidjeti kod sklopivih AMOLED ekrana.

blank

Kad se ne koristi, klizni motorizirani panel koristi naprednu mehaniku kako bi se sakrio fleksibilni ekran. TCL još nije objavio cijene i dostupnost ovog koncepta, ali će ih objaviti kad za to dođe vrijeme.

TCL je osnovan u ožujku 1999. godine, a u svojem portfelju sadrži mobilne uređaje i usluge koje pruža širom svijeta, uz vlastiti dizajn, proizvodnju i prodaju u više od 160 zemalja svijeta. U ponudi su proizvodi marki TCL, Alcatel i Palm, a dostupni su širom Sjeverne Amerike, Latinske Amerike, Europe, Bliskog Istoka, Afrike i Azijskog Tihog oceana.

blank

TCL Communication je podružnica tvrtke TCL Industries Holdings, a u svojem portfelju nudi istraživanje, razvoj i proizvodnju proizvoda široke potrošnje, uključujući televizore, mobilne telefone, kućanske uređaje itd. Godišnje se isporuči više od 10 milijuna uređaja. U rujnu 2019. u je Berlinu predstavljen prvi TCL pametni telefon Plex.

TCL Communication je među nekoliko odabranih tehnoloških kompanija u svijetu s licencama za 2G, 2,5G, 2,75G, 3G, 4G i 5G patentiranu tehnologiju. Istraživanje i razvoj 5G tehnologija započeto je već 2015. godine.

U 2018. godini TCL Communication završio je komercijalno probno razdoblje sa svojim 5G terminalnim uređajima. U 2019. TCL Communication je na jednoj od partnerskih konferencija China Unicom predstavio jedan od prvih komercijalnih 5G proizvoda, 5G Terminal.

TCL Communication uskoro lansira novu liniju pametnih telefona serije TCL 10, uključujući prvi tvrtkin 5G telefon TCL 10 5G, koristeći Qualcomm Snapdragon 765 čipset.

blank