TCL predstavio Super Bluetooth 2.0 i naočale s 4K rezolucijom

blank

Isprobali smo TCL nosive naočale i surround zvuk putem četiri zvučnika spojena na jedan pametni telefon

Putem funkcionalnosti Super Bluetooth 2.0 na TCL pametni telefon mogu se istovremeno spojiti četiri bežična (Bluetooth) zvučnika ili pak četiri para Bluetooth slušalica, bilo kojeg branda. Isprobali smo i sami ovu funkcionalnost. Sjeli smo na stolicu, a ispred nas su bila smještena dva JBL Bluetooth zvučnika. I iza nas su se nalazila dva JBL Bluetooth zvučnika.

Pogledajte video:

blank

Putem aplikacije na TCL pametnom telefonu pokrenuli smo glazbu, a zatim smo se našli u pravom malom disku. Na ovaj se način može uživati u daleko većoj glasnoći glazbe koja se sluša, uz potencijalno party okruženje.

Također, spajanjem četiri para bežičnih slušalica moguće je uživati i u tihom disku jer sve četvoro slušača mogu uživati u istoj glazbi. Zgodno za plaže, za maturalna putovanja, za odlazak do škole, na trening. Ili pak slušanje iste glazbe sa susjedom čija se soba nalazi tik do vaše. Naravno, nećete se vidjeti, ali ćete slušati istu glazbu.

Konceptne naočale

blank

Isprobali smo još jednu novost iz TCL-a koja je inače prvi put predstavljena u rujnu 2019. na sajmu IFA, a to su konceptne naočale s 4K rezolucijom – TCL Wearable 4K Display Concept. Ovdje se ne radi o VR naočalama nego o naočalama s dva micro OLED ekrana koji služe gledanju filmova, s odličnom kvalitetom slike i identičnim iskustvom kao da gledamo u dijagonalu od 100 inča odnosno oko 2,5 metara. Oduševile su nas, a zvuk dolazi iz bočnih držača naočala.

S obzirom da nisu velike mase, ugodne su za duže držanje na glavi, imaju dobru ergonomiju te su idealne za korištenje ne samo kod kuće nego i u javnosti, pri vožnji javnim prijevozom, za gledanje filmova u zrakoplovu. Izvana izgledaju kao sunčane naočale, što je dodani plus i cool dizajn. Spoje se na pametni telefon na kojem se nalazi sadržaj koji želimo gledati i to je to.

blank

blank

Naočale pružaju interaktivnost tako da se pomicanjem glave može upravljati funkcijama jer nemaju tipke kojima bismo birali sadržaj. Dovoljno je nakratko se zaustaviti na određenoj opciji izbornika ili pak iznad video filma koji želimo gledati, a to će značiti kao da smo odabrali tipku play.

Pogledajte video:

 

TCL je bacio rukavicu u lice Samsungu i Huaweiju svojim nedavno predstavljenim dvostruko savitljivim i rolo ekranima. I nemaju nikakve komplicirane mehanizme od 1001 dijela.
Isprobali smo ih u Barceloni: