Tele2 Hrvatska ostvario 7% veće prihode u devet mjeseci 2018.

blank

Tele2 je objavio poslovne rezultate za treće tromjesečje, uz 12% rasta prihoda od krajnjih korisnika.

Cijela Tele2 Grupa u trećem tromjesečju ostvarila je snažan nastavak pozitivnog trenda poslovanja, uz povećanje prihoda za 7% u odnosu na isto razdoblje u 2017. godini, a isti postotak ostvarila je i Tele2 Hrvatska tijekom prvih devet mjeseci ove godine.

U trećem tromjesečju 2018. godine Tele2 Hrvatska ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 383 milijuna kuna što je porast od 6%, a EBITDA je iznosila 94 milijuna kuna, što predstavlja rast od 40% u odnosu na prošlu godinu. EBITDA marža iznosila je 25% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 19%. Tele2 Hrvatska je zabilježio rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihod od
krajnjih korisnika i veleprodaje, što pokazuju i odlični poslovni rezultati.

Za prvih devet mjeseci 2018. godine ostvareni su ukupni prihodi od 1,028 milijarde kuna što je porast od 7%, EBITDA je rasla 58% dok su kapitalne investicije rasle za 31% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

I u trećem tromjesečju ove godine nastavljen je pozitivan trend rasta u svim ključnih segmentima poslovanja. Posebno veseli rast prihoda od krajnjih korisnika od 12% kao rezultat kontinuiranog odličnog odaziva korisnika na našu jedinstvenu ponudu na tržištu – BEZBROJ GB na mobitelima te Pokućni internet. Na rezultate se pozitivno odrazio i odličan uspjeh naših proizvoda namijenjenih turistima što se i ove godine posebno odražava u rastu broja prepaid korisnika. U periodu pred nama fokus će i nadalje biti na ulaganju u poboljšanje korisničkog iskustva na svim razinama, a posebno na dizanje kapaciteta mreže s ciljem pružanja vrhunske usluge kako našim postojećim tako i budućim korisnicima, ali i kao preduvjet za širenje portfelja usluga“, izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.