Telekom Bankarstvo: suradnja Hrvatskog Telekoma i Zabe

blank

Telekom Bankarstvo je mobilna aplikacija koja omogućuje zanimljive i praktične bankarske usluge

Što se dogodi kad se spoje telekom i bankarska usluga? Telekom Bankarstvo. Upravo pod tim nazivom od danas je na hrvatskom tržištu dostupna nova usluga koja spaja pametne telefone i bankarske usluge, a svoj novac možete poslati drugoj osoba koja niti nema instaliranu mobilnu aplikaciju na svojem mobitelu.

Prva takva suradnja na hrvatskom tržištu, između Hrvatskog Telekoma i Zagrebačke banke, za samo 10 kuna mjesečno nudi cjelovitu bankarsku uslugu (mobilna aplikacija, tekući račun, devizni račun, žiro račun, besplatne transakcije, Internet bankarstvo te ostale usluge banke poput gotovinskih i stambenih kredita te štednje) i najbrže slanje novca putem IziPay usluge

Kako biste se koristili ovom uslugom nećete morati odlaziti niti u poslovnicu Zagrebačke banke niti u poslovnicu HT-a nego ćete sve obaviti preko svojeg pametnog telefona, uz osobnu iskaznicu i selfie fotografiju, a sve će trajati nekoliko minuta.

blank

Mobilnom aplikacijom Telekom Bankarstvo, dostupnom za Android i iOS uređaje, moći će se poslati novac klikom na kontakt iz vašeg telefonskog imenika. Uz uslugu IziPay moguće je poslati novac drugoj osobi, neovisno u kojoj banci u Hrvatskoj ima račun, bez da znate njezin IBAN i/ili banku.

Također, svako slanje novca kroz IziPay je bez naknade. Dodatno, primatelj plaćanja nema obavezu preuzimanja aplikacije već se za primanje novca može registrirati i putem web stranice te je registracija također bez naknade. Korisnicima HT-a, prilikom korištenja aplikacije ne troši se internet iz tarife ili opcije, a prilikom kupovine Simpa bonova moguće je ostvariti i do 30 posto više kuna na bonus račun.

blank

Telekom Bankarstvo za 10 kuna mjesečno je dostupno korisnicima HT-ove usluge Magenta, uključuje deset besplatnih transakcija mjesečno, od čega do tri podizanja gotovog novca s kunskih računa na bankomatima drugih banaka unutar Hrvatske i EU-a bez naknade. 15 kuna mjesečno cijena je za korisnike HT-a dok će korisnici koji nisu u HT mreži uslugu mjesečno plaćati 20 kuna.

Podizanje gotovog novca debitnim karticama na Zabinim bankomatima (HRK) te u inozemstvu na bankomatima Grupe UniCredit karticama kunskih računa je bez naknade.

Goran Lončarić, direktor Telekom Bankarstva, Hrvatski Telekom
Goran Lončarić, direktor Telekom Bankarstva, Hrvatski Telekom