Adriatic AWS Innovation Days 2019: cloud tehnologije u našoj regiji

blank

Opatija će 10. i 11. listopada 2019. ugostiti konferenciju Adriatic AWS Innovation Days 2019

U zajedničkoj organizaciji riječke IT tvrtke iOLAP i vodećeg svjetskog pružatelja cloud usluga Amazon Web Services (AWS) na konferenciji Adriatic AWS Innovation Days 2019 moći će se saznati više o tehnološkim napredcima, inovacijama i rješenjima iz područja cloud tehnologija.

Glavne teme dvodnevne konferencije u Opatiji bit će modernizacija aplikacija, analiza podataka, sigurnost i DevOps te umjetna inteligencija i strojno učenje. Sudionici će kroz dva dana predavanja, radionica, panel diskusija i okruglih stolova upoznati ili produbiti znanja o navedenim temama kao i mnogim drugim aktualnim temama iz IT industrije.

Konferencija s krilaticom ovogodišnjeg izdanja „Leading the way“ namijenjena je općoj, poslovnoj i informatičkoj javnosti, od menadžera i voditelja tvrtki koji žele unaprijediti svoje poslovanje kroz digitalnu transformaciju, do računalnih programera i IT stručnjaka koji žele proširiti postojeća znanja i ekspertizu. Namijenjena je i svim AWS partnerima i tvrtkama koje koriste ili vide potencijal u korištenju AWS cloud tehnologija.

Konferencija će okupiti vodeće domaće i internacionalne predavače koji će s publikom podijeliti iskustva korištenja AWS servisa u svojim poduzećima
Konferencija će okupiti vodeće domaće i internacionalne predavače koji će s publikom podijeliti iskustva korištenja AWS servisa u svojim poduzećima

Svijetlo pozornice će, kao glavni govornik, zauzeti globalno renomirani Mark Schwartz – AWS-ov strateg i evangelist koji pomaže vodećim tvrtkama diljem svijeta s digitalnom transformacijom pomoću AWS-ovih cloud servisa. Mark ima bogato praktično iskustvo koje je stekao kao IT lider u privatnom, neprofitnom i javnom sektoru te u radu s organizacijama svih veličina, od startup-ova, pa sve do afirmiranih vodećih globalnih korporacija.

Autor je više knjiga uspješnica, među ostalima su The Art of Business Value, A Seat at the Table: IT Leadership in the Age of Agility te je višestruko nagrađivan kao vodeći IT lider današnjice i dobitnik mnogih nagrada, uključujući i CIO Magazine 100 Award, Federal 100 IT Leaders Award i nagrade Computerworld Premier IT Leader.

Također iz Sjedinjenih Američkih Država dolazi Nick Larsen, potpredsjednik tvrtke iOLAP i vrhunski stručnjak u projektiranju, razvoju i upravljanju integracijama velikih sustava i naprednih analitičkih projekata. Nick je korisnik AWS servisa još od davne 2008. godine te je pomogao vodećim američkim korporacijama migrirati na AWS i iskoristiti benefite cloud tehnologija u svrhu unaprjeđenja poslovanja.

blank

Yiannis Nasios, AWS-ovog teritorijalni menadžer za centralno-istočnu i jugoistočnu Europu drugu će godinu za redom s publikom podijeliti svoja praktična iskustva. Govornici su i Tomaž Borštnar iz slovenske tvrtke Fast Lane te Alen Bašić iz zagrebačke tvrtke Ingemark. Istodobno, Jan Niklas Frey iz tvrtke VMware govorit će o hibridnim cloud strategijama i rješenjima proizašlima iz partnerske sinergije tvrtki AWS-a i VMwarea.

Potaknuti velikim interesom i uspjehom prošlogodišnjeg izdanja Adriatic AWS Innovation Days konferencije, čiji su također iOLAP i AWS bili suorganizatori, ovogodišnja konferencija će se manifestirati u većem, boljem i fokusiranijem izdanju te omogućiti sudionicima konferencije opredjeljenje ovisno o vlastitim afinitetima na tzv. “Developer & IT Professional Track” koji će se baviti tehnološkim aspektima AWS servisa ili “Executive Track”, usredotočen na kreiranje vrijednost za poslovanje pomoću AWS servisa.

Organizatori su svim zainteresiranim sudionicima osigurali besplatnu kotizaciju do popunjenja slobodnih kapaciteta, a više detalja o konferenciji te samu prijavu možete pronaći na službenoj stranici konferencije Adriatic AWS Innovation Days: https://adriatica.ws