Telemach Hrvatska najavljuje najbolju fiksnu mrežu dostupnu u Hrvatskoj

blank

Kako je i najavljeno u prošloj godini, Telemach Hrvatska kreće u ulaganje i modernizaciju optičke mreže

Krajem 2020. godine Telemach je (tadašnji Tele2) najavio velika ulaganja u Hrvatskoj – 230 milijuna eura u razvoj mobilne (5G) i fiksne optičke mreže. U partnerstvu s Nokijom, Telemach će u Hrvatskoj uvoditi optičku mrežu nove generacije, kao dio dogovora svoje matične kompanije u omogućavanju nove ultrabroadband usluge s brzinama od 10 Gb/s milijunima korisnika u Hrvatskoj i diljem jugoistočne Europe.

United Grupa tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže u Hrvatskoj koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita. Grupa u sljedećih pet godina namjerava uložiti više od 500 milijuna eura u proširenje svoje optičke mreže na nova područja kao i nadogradnju već postojećih kapaciteta infrastrukturom koja omogućava brzine od 10 Gbps.

Telemach Hrvatska uskoro će kombinirati najbolju fiksnu mrežu dostupnu u Hrvatskoj s najboljom kvalitetom mobilne mreže i novim mobilnim uslugama dostupnima u zemlji. Telemach Hrvatska postao je dijelom United Grupe u svibnju 2019. godine, kada ga je preuzela tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj.

“Telemach pomaže u osiguravanju hrvatske digitalne budućnosti i to jamstvom da su naša fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe korisnika kod kuće i na njihovim radnim mjestima. Telemach se zalaže za pružanje najnaprednije tehnologije našim korisnicima, kao i najinovativnijih proizvoda i usluga te najboljeg korisničkog iskustva“, izjavio je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2