Tele2 se od danas službeno zove Telemach Hrvatska, ali brand Tele2 i dalje ostaje

blank

Na ekranima mobitela i dalje će vam pisati Tele2, ali će na računu pisati Telemach Hrvatska. Vlasnik najavljuje zanimljiva ulaganja

Uz novi naziv, vlasnik United Grupa najavljuje velika ulaganja u Hrvatskoj od 230 milijuna eura u razvoj mobilne (5G) i fiksne optičke mreže. Tele2 je s radom u Hrvatskoj počeo 17. listopada 2005. godine, a nedavno smo objavili 15 činjenica o Tele2 koje možda niste znali.

United Grupa tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

“Tom investicijom Telemach Hrvatska uskoro će omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska te nastavio: „Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja“, dodao je Viktor Pavlinić.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2

United Grupa, sa sjedištem u Amsterdamu, najveći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Europi, kupila je Tele2 (Telemach Hrvatska) u svibnju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u ožujku iste godine, što je ujedno bila i jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Europi.

Dakle, Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a
novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine. Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika i spremni su za daljnji rast.