Telemach pomaže u oporavku Petrinje

blank

Donacijom od 100.000 kuna Dječjem vrtiću Petrinjčica Telemach pomaže u proširenju smještajnih kapaciteta

Telemach nastavlja pomagati potresom pogođenu Petrinju s namjerom da pridonese stvaranju uvjeta za njene najmlađe stanovnike. Donacija od 100.000 kuna bit će usmjerena u opremanje proširenih smještajnih kapaciteta u sklopu dograđenog dijela centralnog vrtića te stvaranju uvjeta za kvalitetan odgojno-obrazovni rad.

Premda je Dječji vrtić Petrinjčica u potresu pretrpio značajna oštećenja, ona su do početka aktualne pedagoške godine uspješno sanirana uz pomoć donatora, no unatoč tome na redovitim upisima ostao je veliki broj neupisane djece zbog nedostatka smještajnog kapaciteta.

Telemachova donacija će biti usmjerena u opremanje novoizgrađenog prostora za dodatnih pet odgojnih skupina.

Nakon donacije dva drona Javnoj vatrogasnoj postrojbi Petrinja u prosincu 2020. godine Telemach nastavlja ove godine s ulaganjima u projekte usmjerene na dobrobit djece i mladih te uskoro podiže balon unutar kojeg će biti smještena velika sportska dvorana.

„Oporavak potresom pogođene Petrinje dugotrajan je proces koji zahtijeva kontinuiranu podršku šire zajednice u namjeri da se osiguraju adekvatni uvjeti koji će građanima svih dobnih skupina omogućiti zadovoljenje ključnih životnih potreba. Upravo s namjerom da pomognemo obnovi grada i zadržavanju njegovih stanovnika, naročito obitelji s djecom, dio sredstava usmjerili smo u stvaranje potrebnih uvjeta za najmlađe Petrinjce u vidu opremanja centralnog vrtića, dok ćemo novom sportskom dvoranom koju uskoro otvaramo gradu vratiti prostor neophodan za bavljenje sportom, ali i održavanje brojnih sportskih, kulturnih i društvenih manifestacija“, zaključila je direktorica komunikacija Telemacha Hrvatske Sonja Miočić, podsjetivši kako građani Petrinje već punih godinu dana nemaju sportsku dvoranu bez koje su ostali u prošlogodišnjem potresu.