Televizor slika: Samsung The Frame

blank

Televizor ili slika? Nismo uspjeli pogoditi što su u Zagrebu bile izložene slike, a što televizori

Samsung je u Zagrebu predstavio The Frame, televizor koji kad je isključen izgleda kao umjetničko djelo. Toliko je realan da na zidu sa sedam slika nismo iz prve uspjeli pogoditi što su slike, a što televizori. Na sljedećoj fotografiji probajte i sami pogoditi gdje se nalazi novi Samsungov televizor.

blank

The Frame je Samsungov najinovativniji televizor koji u isključenom načinu rada, dok prikazuje neku od 1200 odabranih umjetničkih slika, troši samo 30 posto energije koju inače troši u načinu dok je uključen kao televizor. Na ekranu se mogu prikazivati i vaše osobne fotografije.

„Iznimno mi je zadovoljstvo i čast što vam danas imamo priliku predstaviti inovativan koncept televizora The Frame. Ovo je novitet u širokom lifestyle portfelju Samsung televizora u Adriatic regiji te je svojevrsna najava razvoja novog pristupa korisnicima. Samsung je ovime još jednom dokazao da je lider u kreiranju trendova i osluškivanju želja i potreba korisnika, koji danas očekuju daleko više od samog iskustva gledanja televizije. The Frame je poseban po tome što vizualno imitira izgled slike i prikazuje preko 1200 odabranih umjetničkih djela najpoznatijih svjetskih umjetnika, dostupnih kroz Art Store aplikaciju.“, rekao je Hrvoje Katalenić, voditelj odjela potrošačke elektronike Samsung Electronics Adriatic.

blank

The Frame korisnicima pruža mogućnost uživanja u dizajnu koji odražava njihov stil i odgovara njihovom prostoru. Dolazi s čak četiri vrste okvira, zbog kojih će se bez problema uklopiti u svaki interijer te s QLED tehnologijom koja isporučuje realistične i živopisne boje, čak i u najsvjetlijim ili najtamnijim scenama.

„Tijekom 50 godina postojanja, Samsung je lansirao brojne proizvode koji su pomaknuli granicu inovativnosti na području potrošačke elektronike. Iako svi imaju različite potrebe i prioritete, uvijek smo uspjeli iznenaditi korisnike i pružiti im jedinstvene uređaje koji se mogu koristiti više i bolje. Sa sigurnošću i zadovoljstvom mogu reći da su televizori s QLED tehnologijom među 10 naših uređaja koji su obogatili život korisnika. Među njima je i The Frame.“, rekao je Matthew Jinkyu Jeon, predsjednik Samsung Electronics Adriatic.

blank
Matthew Jinkyu Jeon

Ključne odlike ovog televizora su umjetnički način rada koji na isključenom televizoru prikazuje umjetnička djela iz posebno uređenih kolekcija Art Store aplikacije, jedinstvena Quantum dot tehnologija koja pruža 100 postotni volumen boja te prilagodljivi okvir. Dostupan je u četiri dimenzije:
The Frame 43” (43LS03)
The Frame 49” (49LS03)
The Frame 55” (55LS03)
The Frame 65” (65LS03)

blank

Samsung The Frame ima i senzor pokreta tako da će se zaslon televizora pretvoriti u umjetničko djelo kada ste u blizini te se isključiti zbog uštede energije kada se udaljite. Isto tako, dolazi sa zidnim nosačem za postavljanje na zid bez razmaka i uz One Invisible Connection opciju povezivanja dodatnih uređaja putem jednog neprimjetnog kabela.

Upravljati sadržajem sada je moguće putem jednog daljinskog upravljača ili mobilnog uređaja, a zahvaljujući umjetnoj inteligenciji korisnici mogu kreirati obrazac s personaliziranim popisom sadržaja koji odgovara osobnom ukusu korisnika. Također, uz The Frame dolazi i glasovni pomoćnik Bixby, kojeg je moguće koristiti za kontrolu kućanskih uređaja, odgovaranje na pitanja i dobivanje korisnih informacija, poput vremenske prognoze i vremena.

Ako niste sami pogodili, pomoći ćemo vam. Na prethodno objavljenoj gornjoj fotografiji nalaze se dva The Frame televizora:

blank

blank