Tema BE-terna konferencije je Kraj prosječnosti

blank
Davor Runje, TEDx govornik i CTO, Airt

Novi oblici komunikacije, napredak tehnologije i nepredvidivi globalni uvjeti poslovanja teme su 9. BE-terna godišnje konferencije

BE-terna, integrator za implementaciju poslovnih softverskih rješenja, održao je 9. studenog 2020. devetu godišnju konferenciju koja je okupila ključne partnere i ljude iz domaće i regionalne ICT zajednice. Tema ovogodišnje konferencije bila je „Kraj prosječnosti“. Konferencija je održana u online formatu.

Brzina implementacije tehnologije u krizi je od 24 do 27 puta brža u odnosu na apsorpciju novih tehnologija prije krize, pokazalo je istraživanje analitičke kuće McKinsey. Tvrtke su u doba pandemije ubrzale proces digitalizacije svojih internih procesa, lanaca opskrbe i interakcija s kupcima za 3-4 godine u usporedbi s prethodnim razdobljem, a udjel digitalno podržanih proizvoda ili digitalnih proizvoda za 7 godina.

Sven Marušić, Managing Partner, Five
Sven Marušić, Managing Partner, Five

Promjene na tržištu nikad nisu bile brže i zahtijevaju brzu prilagodbu. Dinamično vrijeme stvorilo je nove trendove i načine poslovanja u kojem je izvrsnost postala imperativ u prilagodbi na nove izazove.

Interaktivna predavanja ponudila su presjek raznih aspekata poslovne izvrsnosti i ispričala inspirativne priče o poslovnoj uspješnosti. U prijepodnevnom dijelu konferencije održana su keynote predavanja renomiranih domaćih stručnjaka iz IT industrije.