Tomato od 1. srpnja povećava cijene

blank

Povećanje će iznositi 8,5 posto, a odnosi se na indeksnu klauzulu o kojoj je Tomato svoje korisnike informirao početkom 2023. godine

Povećanje cijena za 8,5 posto odnosi se na iznose mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija definiranih službenim Cjenikom. Popusti na koje korisnici imaju pravo i dalje se nastavljaju koristiti.

Na ostale stavke računa kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade, rate za uređaje i sl. ne primjenjuje se indeksna klauzula te navedene naknade ostaju neizmijenjene. Popusti, na koje korisnici imaju pravo, nastavljaju se koristiti sukladno ugovorenim uvjetima.

blank

Novi iznosi mjesečnih naknada primjenjuju se od 1. srpnja 2023., što znači da ćete prvi račun s uvećanim iznosom primiti u 8.mjesecu.

Iz Tomata podsjećaju kako se primjena indeksne klauzule ne može koristiti kao razlog za raskid ugovora bez naknade. Temeljem indeksne klauzule A1 Hrvatska ima mogućnost usklađivanja mjesečnih naknada za usluge i opcije jednom godišnje u odnosu na iznos inflacije u prethodnoj godini.

Prosječna godišnja stopa inflacije, prema Državnom zavodu za statistiku, za 2022. godinu iznosi 10,8%. Uzimajući u obzir sve okolnosti, A1 Hrvatska odlučila je primijeniti povećanje koje je manje od službene stope inflacije. Sukladno tome, od 1. srpnja 2023. iznos mjesečne naknade se uvećava za 8,5%.