U boji zelenog i crnog nakita: Alcatel 3X 2020

blank

Čak 5000 mAh kapacitet je baterije ugrađene u Alcatel 3X 2020, a na stražnjoj se strani nalazi četverostruka kamera. Nije to sve…

Tko ne bi poželio veliki ekran, veliku bateriju i četiri kamere uz povoljnu cijenu, a da je sve to i zapakirano u lijep dizajn. U boji zelenog i crnog nakita (Jewelry Green i Jewelry Black) Alcatel 3X 2020 nudi sve što vam treba, pa čak i više od toga.

Krenimo od dizajna. Oleofobni premaz s visokim sjajem odlično će se uklopiti uz vaš stil, pa čak i uz vaš namještaj ukoliko obožavate visoki sjaj. Sjajna je i stražnja kamera s čak četiri senzora uz koje ćete uloviti apsolutno sve momente – i s neposredne blizine i u cijeloj širini.

blank

blank

blank

Naime, standardna kamera uobičajeno hvata kut od oko 80 stupnjeva pa se za snimanje šire perspektive mora poprilično udaljiti od objekta koji se snima. Uz Alcatel 3X 2020 to više nije potrebno. Samo odaberite širokokutno snimanje i uhvatit ćete kut od 115 stupnjeva. Dakle, cijelu grupu ljudi s male udaljenosti.

Želite li snimiti upravo propupali cvijet trebat će vam makro objektiv. Za ovaj detalj ne treba vam profesionalni fotoaparat jer makro senzor na stražnjoj strani Alcatela uspješno i precizno snima detalje s udaljenosti od samo nekoliko centimetara.

blank

Poput pravog fotografa moguće je dobiti zamućene detalje pozadine odnosno izoštriti nešto što samo vi želite. Za to će vam poslužiti dubinski senzor. Za osvjetljavanje nekih objekata treba vam toplije, a nekada hladnije svjetlo. I to rješava Alcatel sa svojom dvotonskom LED bljeskalicom. Pri tome će vam dobro doći i elektronska stabilizacija slike, ali i HDR koji automatski balansira kontrast.

Uz Alcatelovu kameru moguće je snimati panoramske fotografije, hvatati svjetla automobila u brzom pokretu, koristiti se sa AR emoji odnosno emotikonima proširene stvarnosti. Zanimljivi mogu biti i filteri u stvarnom vremenu. Nećemo vam otkriti baš sve; nešto ćete morati otkriti i sami nakon kupnje Alcatela 3X (2020). Ali, sebe ćete najbolje otkriti uz pomoć prednje selfie kamere od 8 megapiksela koja omogućuje uljepšavanje lica i bokeh efekt sa zamućivanjem pozadine.

blank

blank

U model 3X ugrađena je umjetna inteligencija (AI) koja će glavnoj kameri od 48 megapiksela pomoći u različitim situacijama. Automatski će se raspoznati čak 22 različita scenarija u kojima se podešava osvjetljenje na pojedinim dijelovima snimke kako biste dobili savršenu fotografiju. Slobodno se proglasite profesionalnim fotografom.

Otključavanje telefona prepoznavanjem lica svakako isprobajte jer ćete u hladnim mjesecima trebati samo pogledati u mobitel. Ako baš volite ostaviti svoj trag na svemu, onda aktivirajte stražnji senzor otiska prsta koji će također trenutno otključati ekran.

blank

blank

Uz moćne kamere, na Alcatelu nam se sviđa i veliki Vast ekran od 6,52 inča s mini urezom na vrhu unutar kojeg se nalazi kamera, a ispod se na velikoj površini u HD+ rezoluciji ugodno može pogledati i cijela serija. IPS matrica ekrana jamči dobru kvalitetu, dobar vidljivi kut čak i ako vas dvoje gleda u ekran. Iznad ekrana se nalazi 2.5D staklo, a ekran ima omjer stranica 20:9. Pravi cinema format. Vi samo odaberite naslov serije ili filma.

Cijena za Alcatel 3X 2020 (5061U), sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije je samo 999 kuna (siječanj 2021.).

blank

Za sve ostalo pobrinut će se Alcatel s baterijom kapaciteta od čak 5000 mAh. Toliko veliki kapacitet ne nude niti višestruko skuplji pametni telefoni, a mnogi od njih nemaju niti toliki broj kamera. Ali, to nije sve jer ovaj Alcatel može puniti druge uređaje, poput power banka. Druge telefone, slušalice ili pametne telefone spojite kabelom na Alcatel i slobodno energiju posudite prijateljima.