Mobitel s impresivnim pogledom: Alcatel 3X (2019)

blank

U jednom uređaju, Alcatelu 3X (2019) dobit ćete impresivne featurese: veliki Full View ekran, trostruku kameru, snažnu bateriju i kvalitetno kućište

blank

Prvo što do izražaja dolazi na Alcatelu 3X (2019) svakako je veliki ekran koji se proteže preko praktički cijele prednje površine. Dijagonale je 6,52 inča i preko njega ćete uhvatiti svaki detalj. Ekran je u HD+ rezoluciji, omjera je 20:9, a prekriva 89,34 posto prednje površine. Kućište je sastavljeno od stakla s obje strane, uz 2.5D zakrivljenost za bolje ležanje u ruci.

blank

Pogledate li Alcatel 3X 2019 sa stražnje strane, koja dolazi u Jewelry Black, Jewelry Green i Jewelry Rose bojama, uočit ćete trostruku kamera 16 + 8 + 5 megapiksela. 16-megapikselna kamera funkcionira uz umjetnu inteligenciju, što znači da ne morate ništa podešavati nego samo odabrati kadar, a scena će se automatski optimizirati. Prepoznaje se 21 različita scena – zalazak sunca, životinje, građevine, hrana, plaža itd.

blank

Širokokutna kamera od 8 megapiksela hvata kut od 118 stupnjeva, što je gotovo kao naše ljudsko oko dok je treći senzor od 5 megapiksela zadužen za dubinu kako bi se dobilo zamućenje pozadine, ukoliko to želite. Dakle, u rukama imate pravi fotografski alat koji se dobro nosi i sa slabijim svjetlosnim uvjetima.

U pogledu memorije, Alcatel 3X (2019) dolazi u dvije inačice, uz proširenje microSD karticom za dodatnih 128 GB:
4 GB RAM + 64 GB
6 GB RAM + 128 GB

8-jezgreni čipset MT6763V Helio P23 s taktom na 4 GHz i 1,5 GHz omogućuje ugodan i brz rad u svim aplikacijama i igricama. Sve to prati i snažna baterija kapaciteta 4000 mAh.

blank

Od drugih mogućnosti i funkcionalnosti Android 9 Alcatel predstavljen na IFA sajmu u Berlinu nudi Google pomoćnik kojem možete postavljati razna pitanja svojim glasom dok će Google Lens raspoznati objekte koje gledate kroz kameru. Možete stajati ispred neke građevine i pitati prolaznike o čemu je riječ, ali zašto ne iskoristiti svoj Alcatel. Ugrađen je senzor otiska prsta, uz pomoć prednje kamere i Face Key funkcije može se jednostavnije otključavati ekran.

blank

Za zabavu i komunikaciju s prijateljima odlično će odgovarati animirani likovi s kojima se možete poistovjetiti tijekom komuniciranja – panda, crvena panda, tvor ili neka druga životinja na ekranu će se poistovjetiti s vama i pratit će vaše kretnje te ih prenositi drugoj strani.

blank blank blank blank blank blank blank blank