U Hrvatskoj je održano najveće natjecanje u izradi videoigara ikad

blank

Završio je Global Game Jam, natjecanje organizirano u Novskoj od strane Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 i Razvojne agencije SIMORA

Svjetsko natjecanje Global Game Jam održalo se u isto vrijeme na još 683 lokacije diljem svijeta, a prema broju sudionika, njih čak 135, ovo je i najveće natjecanje ovog tipa ikad organizirano u Hrvatskoj.

Zadana tema natjecanja bila je dualnost, a 22 tima imala su zadatak u 48 sati napraviti videoigre. Pobjedu je i 10.000 kuna odnijela ekipa koja je napravila igru pod nazivom „Odraz“, u sastavu Mladen Bošnjak, Mateja Olujić, Marko Franjić, Mateja i Stefan Vedrina. Igra je dobila i posebnu nagradu žirija za najbolju grafiku viđenu na natjecanju.

blank

Drugu nagradu osvojila je ekipa u sastavu Matej Balašković, Bernarda Špoljarić, Nikola Višekruna i Neven Pilić koji su kreirali igru pod nazivom „Reflections“ dok je treće mjesto pripalo timu u sastavu Zvonimir Barać, Gordan Bezjak, Sven Nemet i Maria Cvetkovski koji su napravili igru „ONENO“.

blank

Najbolja srednjoškolska ekipa bio je tim Filipa Đurđevića i Marka Pujića koji su kreirali igru pod nazivom Dimension hop, koja je ujedno posebno pohvaljena za najbolji gameplay natjecanja.

Žiri je kao najbolje prezentiranu igru ocijenio „GUMBO vs. GUMBO“ koji je napravio tim u sastavu Laura Tandarić, Vlatko i Siniša Kolundžija, Tamara Josić, Anja Tkalec i Oskar Dragić.

blank blank blank