U Hrvatsku stiže najjači Huaweijev pametni telefon

blank

Huawei Mate 40 Pro možete prednaručiti, a na poklon ćete dobiti slušalice vrijednosti 1499 kuna te još jednu zanimljivu pogodnost

Do sad najsnažniji pametni telefon iz Huaweija, ukoliko ga prednaručite do 31. siječnja 2021., dostupan je u srebrnoj i crnoj boji, a uz poklon bežične slušalice Huawei FreeBuds Pro u vrijednosti 1.499 kn dobit ćete i tri mjeseca besplatne zamjene oštećenog zaslona.

blank

Cijena za Huawei Mate 40 Pro je 8999 kuna, a umjesto Googleovih servisa dobit ćete pristup do Huaweijeve trgovine aplikacijama AppGallery te Huaweijev Petal Search, Petal Maps i Huawei Docs koji nude još jednostavniji dolazak do svih novih aplikacija, navigacije te upravljanje dokumentima.

Smart Gesture kontrole omogućuju potpuno upravljanje uređajem bez ruku. Moguće je jednostavno zadržati ruku iznad uređaja da bi ga se aktiviralo, a kretanje izbornicima moguće je kroz prevlačenje ulijevo, udesno i gore-dolje, a tu je i gesta za odgovaranje na poziv.

blank

Mate 40 Pro donosi i nove Eyes on Display mogućnosti koje je moguće aktivirati pogledom, s potpuno prilagodljivim interaktivnim zaslonima koji nude sve potrebne podatke s telefona, a zvono dolaznih poziva sada je moguće stišati gledanjem u telefon.

U kombinaciji sa snažnim Huaweijevim ekosustavom, Multi-screen Collaboration nudi intuitivan način da korisnici upravljaju s više uređaja odjednom, pokrećući nekoliko aplikacija istovremeno,
kombinirajući pametni telefon i računalo kako bi pružio jedinstveno iskustvo.

blank

OLED fullHD+ ekran dijagonale 6,76 inča je zaobljen na rubovima. S osvježavanjem od 90 Hz radi zajedno s brzinom odaziva na dodir od 240 Hz, a sada pruža povratne informacije kako bi poboljšalo vizualno iskustvo. Dvostruki stereo zvučnici uz super bas stereo nude vrhunsko audio iskustvo za korisnike.

Čipset je Kirin 9000 s podrškom za rad u 5G mrežama, operativni sustav je EMUI 11 baziran na Androidu 11. Baterija je kapaciteta 4400 mAh s podržanim punjenjem snagom do 66 W putem žice. Interna memorija iznosi 256 GB, a radna 8 GB.

blank

Na stražnjoj se strani nalazi kamera s Leica optikom u kombinaciji 50 megapiksela s otvorom blende f/1.9, za širokokutne kadrove koristi se senzor od 20 megapiksela dok 12-megapikselna telefoto kamera ima optičku stabilizaciju slike te podržava hibridni zum od 10x i digitalni zum od 50x.