Ukratko o konferenciji WinDays20

blank

Više od 60 predavanja, 2 keynotea i 8 panel diskusija na konferenciji WinDays20 u online formatu, putem live streama, pratila su 742 sudionika

Onako kako su to učinili pametni telefoni, era umjetne inteligencije može promijeniti naše živote, zaključak je 20. WinDaysa održanih u online formatu koje su tijekom tri dana, od 7. do 9. prosinca 2020. pratila 742 sudionika.

blank

Na konferenciji se razgovaralo o sigurnosti, alatima za kolaboraciju, umjetnoj inteligenciji i DevOpsu, ali i o temama koje su važne za poduzetnike kao što su omogućavanje boljeg okruženja za poslovanje u Hrvatskoj te ulaganje u startupe.

WinDays Keynote donio je duel Rafala Lukawieckog (Project Boticelli) i Stevena Van Belleghema (Nexxworks) koji su, uz moderatora Dragana Petrica (Bug) debatirali o kontroverznim tehnološkim temama, od umjetne inteligencije do društvenih mreža i digitalnih sloboda u državama koje provode strogi nadzor.

blank

Umjetna inteligencija je u ranoj fazi, no po Van Belleghemu u poslovnom okruženju već sad ima puno korisnih primjenaEra umjetne inteligencije će, uz puno toga dobrog što će nam donijeti, imati i neke negativne posljedice. Zalijenit će nas jer puno poslova koje smo obavljali više nećemo morati raditi, niti brinuti neke brige jer će to strojevi raditi za nas.

Na konferenciji je bilo riječi o investiranju u startupe u Hrvatskoj, o izazovima migracija on-prem servisa u Azure, o tome kako koristiti Office 365 alate, Power Platform i Dynamics 365 Business za optimizaciju procesa odobravanja, kreiranja, pa čak i knjiženja dokumenata jednim klikom.

Sljedeća konferencija WinDays21 održat će se uživo u jesen 2021. u Rovinju.

blank