Unaprijed rezervirane vožnje do 72 sata unaprijed

blank

Bolt u Hrvatskoj uvodi mogućnost rezervacije vožnje do tri dana unaprijed, što je dobra vijest i za novu turističku sezonu

Kroz Bolt aplikaciju za prijevoz može se rezervirati vožnja do 72 sata unaprijed. Na taj način putnici mogu detaljnije i ranije planirati svoje putovanje. Nova značajka Boltovih vožnji na zahtjev korisnicima će pružiti veću fleksibilnost u planiranju gradskih ruta kao i vožnji za putnike koji moraju na vrijeme stići na željezničke ili autobusne kolodvore, u zračne luke i slična odredišta.

Zračne luke su najfrekventnije gradske lokacije, a s dolaskom sezone broj turista raste iz dana u dan. Tako je u predsezoni Bolt zabilježio porast stranih turista od 27 posto u usporedbi s istim periodom prošle godine, a s brojem vožnji na zahtjev koji je narastao za 60 posto prednjači zadarska zračna luka.

Slijede ju dubrovačka zračna luka s porastom od 43 posto te splitska s porastom od 35 posto. Splitska zračna luka glavno je odredište ponajviše Nijemaca, Estonaca, Britanaca i Francuza dok je Dubrovnik, uz ove potonje, omiljena destinacija Mađara, Litvanaca i Poljaka.

Najviše putnika u Zadar dolazi iz Poljske, Češke, Njemačke i Švedske pa ne čudi da upravo autobusni kolodvor bilježi porast turista za čak 67 posto, čime je odnio titulu lokacije s najviše zabilježenih vožnji na zahtjev. I u Splitu je najfrekventnija lokacija za prikup putnika autobusni kolodvor, s porastom od 48 posto, a u Dubrovniku su to Pile s rastom od 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

Kako unaprijed rezervirati vožnju?

Korisnici trebaju otvoriti ažuriranu Bolt aplikaciju, pristupiti odjeljku za Unaprijed rezervirane vožnje – koji se nalazi pored polja za unos odredišne adrese – i slijediti preporučene korake. Otkazivanje unaprijed rezervirane vožnje moguće je do 60 minuta unaprijed, bez dodatnih troškova.