Unaprijedite kameru svojeg Samsung Galaxy telefona

blank

Instalirate li novi One UI 6, koji je dostupan za određene modele Samsunga, dobit ćete nove funkcionalnosti

Jedna od dobrih strana nadogradnji odnosno ažuriranja softvera svakako su i nove značajke, a ne samo izmijenjeno sučelje i nove boje. Android 14 je počeo stizati na pojedine modele telefona, još uvijek mnogi modeli ne podržavaju nadogradnju, ali se očekuje povećanje broja modela do kraja 2023. godine.

Na Samsung Galaxy S23 seriju je One UI 6 i Android 14 donio nove fotografske značajke, uz korištenje umjetne inteligencije. Od sada postoji gumb za rezoluciju u izborniku Brze postavke na vrhu zaslona. Jednim dodirom kamera se na Galaxy S23 Ultra može prebaciti na snimanje visoke rezolucije i stvaranje 200 MP fotografije.

Sada se mogu spremiti odabrani načini snimanja kao widgeti za kameru na osnovnom zaslonu tako da jednim dodirom na gumb korisnik može napraviti nevjerojatan portret ili noćni selfie u pokretu.

S kamerom je moguće skeniranje dokumenata, čak i kada je postavka Scene Optimizer isključena. AI tehnologija će detektirati kada korisnik snima fotografiju dokumenta i automatski će iskočiti zaslon za uređivanje automatskog skeniranja, gdje ga može rotirati, poravnati i spremiti — nisu potrebni dodatni koraci.

blank

Uz to, značajka čak može automatski prepoznati prste u okviru i ukloniti ih. Za dodatnu razinu profesionalnosti možete koristiti Enhance-X za uklanjanje spajalica tako da slika prikazuje samo skenirani dokument.

Stigle su i nove mogućnosti uz koje će vaše fotografije i video filmovi biti još bolj:

Sky Guide omogućava korisniku da proširi znanje o astronomiji – snimi se zvjezdano nebo, a ova funkcija će upotrijebiti AI da analizira sliku i pokaže koja sazviježđa, zvijezde, galaksije, magline i klastere se nalaze na fotografiji.

blank

Clean Lens osigurava da snimka izgleda točno onako kako je korisnik htio tako što uklanja zamućenja od otisaka prstiju na leći kamere.

Slow-mo omogućava korisniku stvaranje usporene snimke normalnih videozapisa generiranjem dodatnih okvira.

Long Exposure podiže kratke videozapise (do 60 sekundi ili manje) na višu razinu analizom scena i primjenom efekata duge ekspozicije kao što je pretvaranje snimke užurbanog cestovnog prometa u svjetlosne tragove.

Single Take, popularna funkcija na Galaxy kamerama, sada je dostupna i u Enhance-X. Primjenjuje AI analizu na videozapise te izdvaja najbolje fotografije i isječke kao sadržaj koji se odmah može dijeliti. U aplikaciji Enhance-X korisnik može primijeniti funkciju Single Take na slike u pokretu i videozapise, kako bi najbolje iskoristio trenutak čak i nakon što je prošao.