Uskoro će za iPhone stići iOS 17.3

blank

Jedna od značajka sljedećeg ažuriranja je smanjivanje šanse da vam krađa iPhone mobitela nanese dodatnu štetu

Mnogima je problem od krađe mobitela još veći problem što ostanu bez podataka poput telefonskih kontakta, fotografija i videa. Ako ste korisnik Apple iPhonea uskoro ćete biti barem malo sigurniji jer će sljedeća nadogradnja iOS 17.3 donijeti bolju sigurnost. U tijeku je nadogradnja iOS 17.2 te ju korisnici već neko vrijeme mogu preuzeti na svoje iPhone telefone, a donosi aplikaciju Journal, između ostaloga.

Nova značajka koju će Apple omogućiti je Stolen Device Protection (Zaštita ukradenog uređaja) te će vaš telefon učiniti sigurnijim ako ga ukradu ili izgubite.

Iako mnogi na telefonu imaju PIN zaštitu te su uvjereni u sigurnost treba uzeti u obzir kako vam na javnom mjestu svatko vrlo lako može vidjeti unesene brojeve jer većina korisnika ne misli o tome, dok upisuje nekoliko brojeva na veliki ekran.

blank

Postoji mogućnost da vam nakon toga ukradu mobitel jer je zaštitu na iPhone telefonima vrlo teško probiti. Ako imaju vaš OIN vrlo lako će doći do noteza u koji mnogi korisnici upisuju svoje lozinke – bankovne, za iCloud. Stoga se zaštita putem biometrijskog otiska palca ili identifikacije lica čini također dobrom u javnom prostoru.

Kada na iPhoneu, nakon nadogradnje na iOS 17.3, bude uključena opcija Stolen Device Protection (Zaštita ukradenog uređaja), vaš iPhone će zahtijevati Face ID ili Touch ID otisak prsta za određene osjetljive radnje kao što su promjena ili pregled lozinki, uključivanje ili isključivanje izgubljenog načina rada, brisanje sadržaja, slanje gotovine itd.

blank

Ako se promijeni šifra telefona ili Apple ID u tom će se slučaju korisnik morati autentificirati licem ili dodirom, pričekati jedan sat, a zatim se ponovno autentificirati prije nego što promjena stupi na snagu. Napravite li promjenu kod kuće ili na poslu, na mjestima koje telefon poznaje kao sigurne, promjena će se moći izvršiti odmah.

Kako biste bili sigurni od gubitka podataka nakon krađe ova će se opcija morati uključiti u postavkama iPhone uređaja, koji su kompatibilni za ažuriranje na iOS 17.3.