Uz inovativna HMS rješenja Huawei omogućuje digitalnu transformaciju

blank

Kroz HMS Huawei surađuje s različitim sektorima – uključujući financije, usluge vlade, obrazovanje, poduzetništvo, zabavu…

Huaweijeva nova HMS (Huawei Mobile Services) rješenja dio su Huaweijeve suradnje s raznim industrijama kako bi omogućili još pametnije iskustvo korištenja u svim scenarijima. Novosti su predstavljene na nedavno održanoj konferenciji Connect 2020 u Šangaju, a najavljena je i Business Touch usluga.

Zhang Ping’an, predsjednik Consumer Cloud Service jedinice u Huawei Consumer Business Grupi, predstavio je Huaweijeva inovativna HMS rješenja i suradnje s različitim sektorima – uključujući financije, usluge vlade, obrazovanje, poduzetništvo, zabavu i još mnogo toga, kao dio svog keynote predavanja naslova „Together, Let’s Play with HMS“.

“Huawei se zalaže za otvaranje softverskih, hardverskih i cloud mogućnosti industrijskim partnerima. Nastojimo osnažiti sva poduzeća i industrije da pruže korisnicima digitalno iskustvo za više potrošača putem inovativnih digitalnih usluga“, rekao je Zhang Ping’an.

blank

Huaweijevim potpuno otvorenim mogućnostima partnerima se otvara put prema inovacijama i postizanju digitalne transformacije. Kao rezultat toga, ubrzava se digitalizacija u sektorima poput
financija, usluga vlade, obrazovanja i zabave, što im omogućava uvođenje inkluzivnijih i inovativnijih digitalnih usluga.

Posljednjih godina kompanija radi na pružanju mobilnog digitalnog financijskog iskustva. Primjerice, Huawei Wallet nadograđen je tako da uključuje nekoliko inovativnih značajki, kao što su mobilni POS, Huawei kartica i još mnogo toga. Huawei je također razvio sigurnosni mehanizam dizajniran za zaštitu podataka, računa, aplikacija i plaćanja temeljen na sveobuhvatnom sigurnosnom i zaštitnom mehanizmu.

Uključuje sigurnosne certifikate na razini hardvera, Trusted Execution Environment (TEE) i sustav kontrole rizika od računarstva u oblaku. Osnovne mogućnosti HMS-a također su potpuno otvorene za poticanje banaka i ostalih industrijskih partnera da ponude širi spektar digitalnih financijskih usluga.

Huawei City Service je sveobuhvatna platforma službe za državne poslove zajednički uspostavljena s partnerima iz lokalnih uprava. Obuhvaća 6 širokih područja i više od 30 često korištenih državnih usluga – uključujući, između ostalih, troškove, medicinske i imigracijske usluge. U budućnosti će korisnici moći obavljati transakcije sa svim granama vlada putem jedinstvenog Huawei ID-a koji im omogućava pristup lokalnim građanskim uslugama bilo kad i bilo gdje.

blank

U sektoru obrazovanja i rada, Huawei je pokrenuo Link Now, mrežnu platformu za obrazovanje i koordinaciju rada, koja nudi značajke poput slanja poruka, suradnje uživo i učenja na daljinu. Huawei nastoji tehnološkim osnaživanjem učiniti obrazovanje i suradnju među radnim timovima dostupnijima. Na taj način svaki korisnik Huaweija na svijetu može uživati u poboljšanom i
učinkovitijem iskustvu.

Najavljena je nova usluga Business Touch, a radi se o platformi za trgovce koja im omogućuje da pravovremeno šalju kupcima promotivne poruke ili usluge koje im se mogu isporučiti putem različitih kanala.

Huawei je predstavio pametno poslovno rješenje temeljeno na integriranim 2D/3D kartama, AR navigaciji i raznim drugim mogućnostima, kao i poslovno mobilno rješenje, Huawei Enterprise Manager.

Huawei je razvio i potpuno novo rješenje pametnih atrakcija za sektor kulturnog turizma. Korisnici Huaweija mogu čuvati podatke poput eID-ja, ulaznica, ključeva automobila i hotelskih ključeva na svojim uređajima, a potom će se oni automatski prikazati na Huawei AI Passu kad se približavaju ulazima. Tada korisnici mogu jednostavno dodirnuti terminalni uređaj i nastaviti sa svojim
aktivnostima.

Rješenje također nudi usluge poput preporuka ruta, ažuriranja u stvarnom vremenu za zanimljiva mjesta, kao i AR navigaciju. Huawei se zato udružio sa zanimljivim mjestom Dujiangyan kako bi posjetiteljima pružio potpuno novo putničko iskustvo.

Huawei je programerima na globalnoj razini otvorio pet osnovnih servisnih mehanizama, uključujući plaćanje, oglase, pregledavanje, mapiranje i pretraživanje. Kroz HMS Core 5.0, Huawei nudi vodeći softver, hardver i mogućnosti u oblaku, osnažujući partnere i programere da ubrzaju inovacije, kao i procese digitalizacije. Huaweijev HMS ekosustav trenutno je treći najveći svjetski ekosustav mobilnih aplikacija, s više od 1,8 milijuna registriranih programera širom svijeta i 96.000 aplikacija integriranih s HMS Core mogućnostima.

Huawei je također uložio milijardu dolara u svoj program Shining-Star kako bi potaknuo programere da se pridruže HMS ekosustavu i potaknuo inovacije u razvoju aplikacija. S planovima za daljnje širenje, program Shining-Star rezultirao je s više od 10.000 inovativnih aplikacija širom svijeta, uključujući više od 1.000 vertikalnih industrijskih partnera.

Huawei surađuje s globalnim partnerima na inovacijama u digitalnoj transformaciji, kao i na implementaciji programa digitalne inkluzije TECH4ALL. Huawei se zalaže za otvaranje više mogućnosti drugim industrijama i sektorima u budućnosti kako bi ubrzao digitalnu transformaciju. To omogućuje Huaweiju i partnerima da zajednički pružaju poboljšano digitalno iskustvo za potrošače i poboljšavaju kvalitetu njihova života.