Uz pametno sve je veći naglasak na uštedi energije

blank

Sve oko nas je postalo pametno, AI je dio našeg svijeta, a sada je potrebno smanjiti potrošnju energije

Samsung je u Berlinu na sajmu IFA, među prvima, održao konferenciju za medije na kojoj smo i sudjelovali.

Uz kratki pregled najnovijih uređaja koji su nedavno predstavljeni (tablet S9, Flip5 i Fold5) naglasak je bio na aplikaciji SmartThings koja omogućuje povezivanje raznih uređaja.

21% ljudi u Europi je starije od 65 godina, a u 2050. se očekuje da će ih biti 30%. Danas se s raznim uređajima može upravljati na daljinu, iz automobila, i tako se može pomoći starijim osobama koje se možda ne snalaze s tehnologijama.

Najavljen je televizor The Frame, posebna edicija koja obilježava 100 godina kompanije Disney. Samsung je već 17 godina brrnd broj jedan u svijetu po prodaji televizora. Bila je to prilika za vidjeti 98-inčni Neo QLED 8K na kojem se može pristupiti do Samsung Gaming Huba s većim brojem video igara. Najavili su Starfield, što će obradovati sve ljubitelje.

Na Samsung Gaming Hub može se spojiti i druga generacija prenosivog projektora The Freestyle koji omogućuje prikaz slike dijagonalom do 120 inča.

blank

Uz naglasak na pojmu pametno Samsung izrazito puno ističe ekologiju, održivost i uštedu energije, ali i problem mikroplastike koja završava u oceanu. Uz filtar na izlazu iz perilice rublja moguće je znatno smanjiti odlazak tih sitnih čestica u oceane.

blank blank blank

Samsungov plan je do 2050. godine postići Net zero emisije ugljika. Pripomoći će tom planu sigurno i AI energy mode u kojem se prati potrošnja raznih uređaja te se uz smanjenje potrošnje tako osvještavaju korisnici. Jedan od načina nadzora uređaja je i utičnica Tapi koja je podijeljena za 5000 korisnika.

Na kraju tu je Samsung Knox, platforma poznata dugi niz godina kod koje je naglasak na sigurnosti.

blank blank blank blank