Vodeća svjetska digitalna agencija ulazi na hrvatsko tržište

blank

Dept digitalna agencija poznata je po svojem poslovnom modelu ekspanzije putem preuzimanja lokalnih perspektivnih IT i tech tvrtki

Dept je agencija sa sjedištem u Amsterdamu, osnovana 1996. godine, a na hrvatsko tržište je ušla preuzimanjem splitske IT tvrtke Blazing Edge, koja tako postaje dio Depta ali ujedno i sjedište za regionalno poslovanje.

Dept u svojem portfelju ima klijente poput Microsofta, Unilevera, Panasonica, Samsunga, Allianza, Philipsa i mnogih drugih te su također zaslužni za podizanje interesa za ovogodišnju Euroviziju, izradom jedinstvenog 3D virtualnog pregleda natjecanja, kojeg je prošle godine pratilo više od 180 milijuna ljudi širom svijeta.

Na svjetskom je tržištu Dept prepoznat po iznimno kvalitetnom radu te su ove godine osvojili ukupno 11 prestižnih Webby nagrada (2021 Webby Awards) za svoje klijente, među kojima su Google, Patagonia, Honig i drugi.

Preuzimanjem tvrtke Blazing Edge, Dept je započeo proces uspostavljanja lokalnih i regionalnih poslovnih odnosa te je uz splitski, nedavno otvoren i zagrebački ured. Dept je trenutno na hrvatskom tržištu prisutan s nešto više od 30 iskusnih developera iz područja web developmenta, osiguranja kvalitete i mobilea, dok je plan do kraja sljedeće godine udvostručiti broj digitalnih profesionalaca te nastaviti s rastom i tijekom nadolazećih godina.