Izgubili ste mobitel? Možda ga pronađete na javnoj prodaji u policijskoj upravi

blank

Cijene rabljenih mobitela su u rasponu od 10 do 100 kuna, a rabljeni se bicikli mogu kupiti za 50 do 100 kuna

Policijska uprava zagrebačka u srijedu 14. srpnja 2021. godine organizirala je javnu prodaju različitih predmeta koji su pronađeni na različitim mjestima (autobusni i željeznički kolodvori, u tramvajima i autobusima, na ulici…).

Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarima, pronađeni se predmeti u policiji čuvaju godinu dana, a jednom godišnje se organizira javna prodaja na koju se mogu javiti građani posjetom u Heinzelovoj 98 u Zagrebu.

Ericsson T65
Ericsson T65

Posjetili smo javnu prodaju na kojoj je ove godine bilo ponuđeno više od 1000 predmeta. Na svakom predmetu napisana je cijena u kunama, predmeti se mogu uživo vidjeti i opipati, ali nije dostupan podatak jesu li ispravni, jesu li možda korisnički zaključani.

Za nekoliko desetaka kuna mogli su se kupiti Apple iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6. Konkretno, iPhone 4 za 30 kuna, iPhone 3GS za 20 kuna, Samsung modeli za 50 kuna, Ericsson T65 za 10 kuna, Wiko Riff2 za 10 kuna, Motorola RAZR V3 Dolce & Gabbana za 10 kuna, iPhone 6 za 30 kuna, Blackview za 50 kuna. Raritet je bio Samsung Galaxy Note (prvi Note) za 50 kuna, ali nije imao S Pen olovku.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Neki su imali razbijene ekrane, nekima je kućište izgledalo sasvim dobro. Vidjeli smo i LG G2, Samsung Galaxy S3 mini te mnogobrojne druge mobitele proizvođača Sony Ericsson, Nokia, HTC. Čak i ruski Jinga. Mobiteli ponuđeni na prodaju bili su stari najmanje dvije godine te je njihova cijena bila u rasponu od 10 do 100 kuna, saznajemo iz Policijske uprave zagrebačke.

U ponudi je bilo i nekoliko fotoaparata, jedan laptop, nekoliko putnih torbi, pa čak i ratkape za naplatke kotača automobila koji su se prodavali za samo nekoliko kuna. Cijene bicikala koji su se prodavali na javnoj prodaji bile su u rasponu od 50 do 100 kuna.

blank

Najjeftiniji predmeti prodani su za simboličnih 5 kuna, neki od predmeta koji su u prodaji ponuđeni za iznos od 5 kuna su etui i dječji novčanik dok je znatan dio predmeta stavljen u prodaju za iznos od 10 kuna. Neki od tih predmeta su torbice, novčanici, naočale, knjige, plastični sat, kišobrani i sl. Najskuplji predmet, električna gitara, prodana je za 300 kuna.

Ukupan iznos prikupljen prodajom predmeta je 25.000 kuna te će se uplatiti u državni proračun Republike Hrvatske. Predmeti koji nisu prodani pohranjuju se do iduće javne prodaje, izuzev predmeta koji bi i unatoč daljnjim čuvanjem i pohranjivanjem izgubili na vrijednosti, a koji se u tom slučaju uništavaju.

Dinamika organiziranja javnih prodaja je jednom godišnje te se o tome obavještava javnost. Dakle, u 2022. godini ponovo će biti organizirana javna prodaja. Ujedno, svi građani koji izgube stvari mogu se obratiti Nalaznom uredu Policijske uprave zagrebačke na broj telefona 01/6333 439.

blank

blank blank blank blank

blank blank blank

blank blank blank blank blank blank blank blank

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

blank blank blank blank blank blank blank blank blank