WhatsApp neće više raditi na milijunima pametnih telefona

blank

Od 1. veljače aplikacija WhatsApp više nije dostupna na određenim Android i iOS pametnim telefonima

Pametni telefoni s Androidom 2.3.7 i starijim verzijama te iPhone modeli koji koriste iOS 8 ili stariji od 1. veljače 2020. više nemaju podršku za rad mobilne aplikacije za instant dopisivanje WhatsApp. Razlog je sigurnost korisnika, izjavili su iz tvrtke koja je to već ranije najavila.

Naravno, ukoliko imate pametni telefon sa spomenutim verzijama operativnog sustava, WhatsApp vam neće nestati s telefona niti će prestati raditi, ali ako deinstalirate aplikaciju s telefona (tvornički resetirate telefon) više ju nećete moći preuzeti. Kad se pojave neke nove funkcionalnosti u aplikaciji, također ih nećete imati.

Ukoliko vaš uređaj podržava novije verzije Androida i iOS-a, možete obaviti nadogradnju ako se to ne događa automatski, u pozadini, kako biste i dalje dobivali sigurnosne i druge nadogradnje aplikacije.

U 2016. godini najavljeno je da će se WhatsApp povući s nekoliko mobilnih platformi, uključujući BlackBerry, a krajem 2019. godine uslijedio je potez ukidanja podrške za pametne telefone s Windows OS-om.

WhatsApp aplikacijom u svijetu se koristi 1,6 milijardi korisnika.