Xiaomi i Leica otvaraju tri laboratorija za razvoj optičkih performansi

blank

U Optičkom institutu Xiaomi x Leica radit će više od 200 ljudi, a prvi proizvod ove sinergije bit će Xiaomi 14 Ultra

Osnivanje instituta označava značajan trenutak u industriji pametnih telefona. S optičkom tehnologijom u središtu Optical institute Xiaomi x Leica namjerava povezati niz integriranih interdisciplinarnih znanosti uključujući digitalnu fotografiju i tehnologiju umjetne inteligencije.

U laboratorijima će se razvijati revolucionarni industrijski standard za optičke performanse mobilnih uređaja postavljajući novu razinu u tehnologiji i korisničkom iskustvu. Ova inicijativa snažno naglašava filozofiju, tehnologiju i korisničko iskustvo.

Xiaomi 14 Ultra, novi flagship u mobilnoj fotografiji, bit će prva prekretnica u praktičnoj evoluciji ovog standarda. Lansiranje Xiaomi 14 Ultra planirano je u veljači ove godine, a sam uređaj pružit će neusporedivu optičku izvedbu u području mobilne fotografije.

blank

 

Optički institut Xiaomi x Leica će kontinuirano poticati duboku inovaciju u optičkoj tehnologiji mobilne fotografije s ciljem stvaranja naprednog mobilnog optičkog sustava. Sinergijom snaga Leice i Xiaomija, institut se fokusira na četiri ključna tehnička čimbenika:

• dizajniranje ultra preciznih optičkih leća u kompaktnom obliku
• postizanje idealnih performansi u računalnoj fotografiji
• održavanje najstrožih optičkih standarda za leće
• istraživanje i primjenu najmodernije opto-elektroničke tehnologije

Peter Karbe, legendarni optički dizajner leća četvrte generacije Leice, uključujući legendarne dizajne poput Noctilux-a i APO serije, bit će optički stručnjak. Zeng Xuezong, stariji potpredsjednik Xiaomija i predsjednik Odjela za mobilne telefone, preuzima funkciju direktora.

Yi Yan, voditelj Xiaomijevog Softverskog tehničkog tima i Wang Xuanran, generalni menadžer Xiaomijevog Odjela za kamere, obnašat će funkcije zamjenika direktora. Xiaomi pruža snažnu podršku za istraživanje i razvoj Instituta.

Trenutno su planirana tri glavna laboratorija u Pekingu koja su fokusirana na hardver kamere, fotografiranje te objektivnu i subjektivnu evaluaciju kvalitete slike. S ukupnom površinom od 2644m² bit će među najboljim, najvećim i najautomatiziranijim laboratorijima za kamere.

Suradnjom u protekle dvije godine zadovoljan je Matthias Harsch, CEO Leica Camera AG, koji ističe da su „zajedno uspješno integrirali Leica iskustvo fotografije u svijet mobilne fotografije što dokazuju naše sukreirane Leica Summilux optičke leće. Optički sustav unutar Xiaomi 14 Ultra pametnog telefona predstavlja našu najnoviju suradnju te ujedno i prekretnicu s najboljim Summilux lećama u mobilnim uređajima do danas.“

blank