Xiaomi više nije „komunistička kineska vojna organizacija“

blank

Okružni sud Sjedinjenih Američkih Država za okrug Kolumbija poništio je prethodnu odluku američke administracije o opasnosti od Xiaomija

Privremenim poništavanjem odluke Trumpove administracije, kojom je Xiaomi od sredine siječnja ove godine završio na crnoj listi američke administracije, maknuta su ograničenja američkim građanima vezanima uz kupnju vrijednosnih papira.

Donald Trump je tada na Entity listu stavio nekoliko kineskih tvrtki, a među njima i Xiaomi. Dodijelio im je oznaku tvrtke kao „komunističke kineske vojne organizacije“. Sukladno dodijeljenom poništenju, Okružni sud je, bez odgode, maknuo ograničenja američkim građanima vezanima uz kupnju vrijednosnih papira i poništio zahtjeve prema američkim građanima da prodaju svoje udjele, objavio je Xiaomi.

Tvrtka naglašava da je Xiaomi javna tvrtka koja neovisno djeluje i upravlja svojim aktivnostima na tržištu na kojem nudi proizvode potrošačke elektronike isključivo za građansku upotrebu te da će nastaviti sa svojim zahtjevom prema sudu da se u potpunosti ukloni ova oznaka.

blank